Annimari Korte juoksi SE:n Joensuun GP-kisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte herkistyi Suomen ennätyksestä – Reetta Hurske myönsi ajastaan Ylellä: ”Todella suuri yllätys”

Annimari Korte ja Reetta Hurske juoksivat alle Tokion olympiarajan.

Reetta Hurskeen ja Annimari Korteen ilmeet kertovat paljon loppukilpailussa juostuista ajoista.­

24.7.2019 21:50

Joensuun hienot GP-kisat saivat arvoisensa päätöksen, kun Annemari Korte hurjasteli naisten pika-aitojen uuden SE-ajan. Reetta Hurske juoksi myös uuden ennätyksensä.

Naisten pika-aitojen loppukilpailun voitti lopulta Jamaikan Britany Anderson uudella ennätyksellään 12,71. Korte tuli liki rinnakkain maaliin jamaikalaisen kanssa juosten uuden SE:n ajalla 12,72. Hurske saapui maaliin kolmantena ennätyksellään 12,78. Loppukilpailu juostiin sallitussa 1,3 metrin myötätuulessa.

Korte ja Hurske hallitsivat kilpailua lähes viimeiselle aidalle asti, mutta sitten Anderson ohitti molemmat suomalaiset ja nousi kisan voittoon.

Suomen nopeimman naispika-aiturin tittelin napanneen Korteen ilme oli tuloksen julkaisun jälkeen suorastaan epätodellinen.

– Kyllä vähän uskalsin tällaista juoksua odottaa treenien perusteella.

Korte nosti haastattelussa esille hänen vaikeat viime vuotensa.

– On tämä ihan uskomatonta, sillä kolme vuotta sitten en pystynyt edes juoksemaan ja nyt juoksin Suomen ennätyksen, Korte kertoi Ylelle.

SE-tuloksestaan huolimatta 31-vuotias juoksija nosti suuremmaksi asiaksi ensi kesän Tokion olympialaisten rajan rikkomisen.

– Kyllä SE-tulos lämmittää mieltä, mutta Tokion raja on ollut minun isoin unelma ja nyt se meni rikki. Se on todella iso juttu minulle.

Kolmanneksi juossut Reetta Hurske joutui kamppailemaan viime viikkona käytyihin Lapinlahden GP-kisoihin asti Dohan MM-rajan 12,98 rikkomisen kanssa. Hurske onnistui Lapinlahdella viimein rikkomaan Dohan rajan sallituissa oloissa ajalla 12,97.

Hurske rikkoi Joensuun juoksullaan Kortteen tapaan Tokion olympialaisten kisarajan 12,84.

Tampereen Pyrintöä edustava juoksija oli yllättynyt vauhdistaan.

– Alkuerä tuli jo todella rennosti ja vähän yllätyin, että se meni niin kovaa. Osasin odottaa hyvää juoksua, koska minulla on ollut yleensä toinen juoksu parempi. Tämä oli kuitenkin todella suuri yllätys, Hurske sanoi Ylelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?