Christian Taylor joutuu lentämään lähes 8000 kilometriä yhden hypyn takia - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Hallitsevan maailmanmestarin MM-matka kiinni erikoisesta vaatimuksesta – lentää lähes 8000 kilometriä yhden hypyn takia

Christian Taylor hyppäsi heinäkuun 12. päivänä Monacon Timanttiliigan osakilpailussa.

Julkaistu: 24.7.2019 18:47

Christian Taylorin täytyy matkata lähes 8000 kilometriä täyttääkseen USA:n yleisurheilun MM-osallistujille asetetut vaatimukset.

Kolmiloikan hallitsevana maailmanmestarina Christian Taylorin paikka Dohan MM-kisoihin on jo varma.

Yhdysvaltalaiset osallistujat Dohan MM-kisoihin ratkotaan tällä viikolla kansallisissa mestaruuskilpailuissa Iowassa, mutta kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF antaa jokaiselle hallitsevalle maailmanmestarille villin kortin MM-kilpailuihin.

USA:n lajiliitto USATF kuitenkin vaatii kaikkia Dohaan halajavia osallistumaan tällä viikolla käytäviin Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuihin.

Itävallan Wienissä asuvan ja harjoittelevan Taylorin täytyy siis matkata tällä viikolla Atlantin toiselle puolelle Iowaan, jotta hän täyttää lajiliittonsa vaatimukset MM-kilpailijalle. Matkaa Taylorille kertyy noin 7 900 kilometriä.

Reuters kertoo, että Taylorin erikoiseen asemaan saattama sääntö johtuu USATF:n halusta tarkastaa urheilijoiden kunto, ja samalla varmistaa jännittävät ja kiehtovat kansalliset mestaruuskisat.

Tosissaan Taylor ei aio Yhdysvaltain mestaruudesta kuitenkaan kilpailla, vaan hän aikoo hypätä Iowassa tasan yhden hypyn.

– Minulla on jo kisapaikka, enkä halua riskeerata mitään. Minun täytyy osallistua, joten minä osallistun. Suorituksestani ei kuitenkaan tule kilpailullista, Taylor kertoi Reutersille.

29-vuotias teki saman mielenosoituksellisen tempun jo kaksi vuotta sitten: tuolloin hän astui ensimmäisen yrityksensä yli, ja jätti kaksi seuraavaa väliin.

– Tämä (yhden hypyn hyppääminen) on minulle järkevin ja turvallisin tapa toimia.

Taylor on voittanut kolmiloikassa kolme maailmanmestaruutta ja kaksi olympiakultaa. Hänen ennätyksensä 18,21 riittää lajin kaikkien aikojen listalla toiseen sijaan. Tällä kaudella Taylor on hypännyt parhaimmillaan 17,82.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?