Arttu Mattilasta tuli toisen polven yleisurheilun nuorten EM-mitalisti – ”30 vuotta sitten isä hyppäsi samalla lailla”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Korkeushyppääjä seurasi isäänsä alle 20-vuotiaiden EM-mitaleille.
Korkeushyppääjä Arttu Mattila löysi vireensä juuri sopivasti alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuihin Ruotsin Boråsissa. Kesän tilastoissa joukon häntäpäähän kuulunut hyppääjä ylitti 212 kolmannellaan, ja kauden toistaiseksi paras tulos toi mitalin. Se oli Suomen joukkueelle kisojen ainoa.

– Tilastoissa olin aika heikoilla, mutta hyvin venyin. 30 vuotta sitten isä (Olli-Pekka Mattila) hyppäsi samalla lailla seivästä. Kummallakin on nyt U20-pronssi, Mattila iloitsi.

Äänekoskelainen on hypännyt viime vuonna hallissa 216 ja ulkona 214, mutta tälle kaudelle hän sai odottaa tuloskuntonsa puhkeamista heinäkuulle. Hän uskoi hyppyvireensä löytyvän, vaikka hyppääminen tuntuikin jähmeältä.

– Ehkä mieli aukesi. Kun näin hyppäämistäni, tuli varmuus, että olen ihan hyvässä kunnossa. Se helpotti tekemistä, 18-vuotias hyppääjä sanoi ratkaisevasta käänteestä.

Äänekoskelaisen alkukausi oli hankala, mutta EM-areenalla hän sai hyppynsä nousemaan toivotusti ja nousi omalle tasolleen.

– Ekoissa hypyissä jalat olivat ehkä vähän väsyneet. Sitten tuntui, että yhtäkkiä aukesi, ja tuli sellainen flow-tila päälle. Vauhti alkoi kulkea tosi hyvin.

– Olisi pitänyt mennä korkeammalta, mutta olen ihan tyytyväinen. Mitali on mitali, kaksi vuotta sitten nuorten olympiapäivillä kultaa juhlinut Mattila sanoi hymyillen.

Alle 20-vuotiaiden mestariksi ponnisti Belgian Thomas Carmoy, joka oli omaa luokkaansa ylitettyään 222 sentin korkeudella killuneen riman. Hopeaa vei Ukrainan Oleh Dorostshuk tuloksella 214.

Lataus ampui yli

Boråsin finaalin viimeisestä yritystään 214:stä hän piti muuten hyvänä, mutta hyppy tuli liian lähelle.

– Otti heti nousussa kiinni. Oli niin kova lataus, että se ampui yli. Lähtökohtiin nähden olen tyytyväinen, Mattila sanoi.

Hyppääjä luottaa löytyneen vireensä vievän häntä tälläkin kaudella uusiin korkeuksiin.

– Ei tämä vieläkään ole sitä, mitä tulee olemaan, Mattila lupaili.

Juha Isolehdon valmentama hyppääjä hakee seuraavaksi uusia korkeuksia Lappeenrannan Kalevan kisoissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt