Annemari Kiekara (os. Sandell) palaamassa kilparadoille 10 vuoden tauon jälkeen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomen kaikkien aikojen naiskestävyysjuoksija palaamassa kilparadoille 10 vuoden tauon jälkeen – ”Olen todella hyvässä kunnossa”

Annemari Kiekara (os. Sandell) aikoo juosta Kalevan kisoissa.

Annemari Kiekara kuvattuna vuonna 2017.

16.7.2019 5:55

Annemari Kiekaran, 42, nimi komeilee Lapinlahden keskiviikon GP-kisojen 5 000 metrin juoksun ilmoittautuneiden listalla, mutta jalkavaivat estävät Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän naiskestävyysjuoksijan paluuaikeet ratakisoihin tältä erää.

Kiekara (os. Sandell) kertoi maanantaina IS:lle jäävänsä sivuun Lapinlahden kisasta.

– Minun pitää vielä ilmoittaa sinne, etten olekaan mukana. Pieniä ongelmia jaloissa, joten en uskalla mennä radalle tällä hetkellä. Pitää hiukan kuunnella jalkoja, enempää en voi paljastaa, Kiekara kertoi.

Kiekara kertoo, että hänen tarkoituksenaan on juosta reilun parin viikon kuluttua Kalevan kisoissa Lappeenrannassa. Kiekara on nähty ratakisassa edellisen kerran vuonna 2009.

Sen jälkeen Kiekara on juossut useita maasto- ja maantiekilpailuja. Keväällä 2017 hän kertoi lopettavansa juoksu-uransa Tukholman maratoniin. Kiekara palasi kuitenkin kilpailuihin viime marraskuussa Islannissa maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskisoissa mutta ei juossut kisaa lopulta maaliin.

Tänä kesänä Kiekara on ehtinyt jo juosta muun muassa Tukholman maratonin ja kaksi puolimaratonia.

– Kroppaa pitää kuunnella koko ajan. En ole harjoitusmääristä pitänyt kirjaa, mutta viikkotasolla tulee kellon tietojen mukaan 100–120 kilometriä juostua.

– Juoksu on niin mukavaa hommaa, kun jalat toimivat. Olen todella hyvässä kunnossa tällä hetkellä.

Kiekaran (silloinen Sandell) Atlantan olympialaisissa 1996 juoksema 10000 metrin aika 31.40,42 on yhä voimassa oleva SE.

Vaikka suurin osa juoksukilometreistä tulee maantiellä, Kalevan kisoihin tähtäävä Kiekara kertoo harjoitelleensa myös jonkin verran radalla.

– Jalkojen ehdoilla pitää kuitenkin mennä. Se on aika ärsyttävää mutta pakko.

Kiekara on saavuttanut urallaan 11 yleisurheilun ulkoratojen SM-kultaa vuosina 1994–2009. Maastojuoksun puolelta Kiekaralta löytyy lukuisien Suomen mestaruuksien lisäksi MM-pronssia lyhyeltä matkalta ja saman matkan EM-kulta, EM-hopea sekä EM-pronssi.

Kiekaralla on yhä halussaan kolme yleisurheilun SE-tulosta: 5 000 ja 10 000 metriä sekä puolimaraton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?