Suomelta historian menestyksekkäin universiadivuosi - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomelta historian menestyksekkäin universiadivuosi: ”Urheilijamme onnistuivat erinomaisesti”

Edellisen kerran Suomi juhli viittä kesäuniversiadimitalia 44 vuotta sitten.

Miia Sillmanin osalta kesäuniversiadit päättyivät seitsenottelun voittoon.

14.7.2019 15:37

Suomi saavutti Italian Napolissa järjestetyissä kesäuniversiadeissa viisi mitalia. Kun lukuun lisätään Venäjän Krasnojarskissa järjestettyjen talviuniversiadien 12 mitalia, kasvaa tämän vuoden mitalipotti suuremmaksi kuin koskaan aiemmin Suomen universiadihistoriassa.

Napolin kesäuniversiadit päättyivät suomalaisten osalta perjantaina RS21-purjehdusjoukkueen ja seitsenottelija Miia Sillmanin kultamitaleihin.

– Urheilijamme onnistuivat kaiken kaikkiaan erinomaisesti, sillä Suomi on yltänyt viiteen kesäuniversiadimitaliin vain kahdesti aiemmin ja edellisestä kerrasta oli kulunut jo 44 vuotta, joukkueenjohtaja Jukka Tirri kertoi tiedotteessa.

Tämän vuoden universiadeissa kilpaili vuosina 1994–2001 syntyneitä urheilijoita, jotka opiskelevat yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa tai ovat valmistuneet kilpailuja edeltäneenä kalenterivuonna.

– Joukkueestamme löytyy useita esimerkkejä siitä, että korkeakouluopiskelun yhdistäminen tavoitteelliseen huippu-urheiluun on huolellisen suunnittelun ja joustavien opiskeluratkaisujen avulla mahdollista. Parhaassa tapauksessa urheilu ja opiskelu tukevat toinen toistaan.

Suomen mitalisaalista kartuttivat myös 100 metrin aitajuoksun hopeamitalisti Reetta Hurske, skeet-ammunnan hopeamitalisti Timi Vallioniemi ja 1500 metrin juoksusta pronssin kirinyt Joonas Rinne.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?