Taika Koilahti ponnisti korskealla vastatuulihypyllä EM-finaaliin

Julkaistu:

Yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kisajärjestäjät säikyttelivät onnistumatta pituushyppääjä Taika Koilahtea lauantain karsinnassa.
Järjestäjät merkitsivät Taika Koilahden toisen kierroksen hypyn aluksi ruksilla, mikä pakotti suomalaisen käyttämään kaikki kolme karsintahyppyään.

Koilahti kimposi tammilankulta tulokseen 648 toisella hyppykierroksella 1,6 sekuntimetrin vastatuulessa. Kolmannellaan hän sai tuloksen 624, ja molemmat tulokset olisivat riittäneet finaalipaikkaan.

Ranskan Hilary Kpatcha voitti karsinnan tuloksella 681. Saksan Merle Homeier oli toiseksi paras tuloksella 652. Koilahti oli kolmas, kun toisen kierroksen tulos lopulta hyväksyttiin pöytäkirjoihin.

Lippumies ei nostanut Koilahden hypyn jälkeen punaista eikä valkoista lippua, mutta tulos kuitenkin mitattiin.

– Siinä oli vahalla niin kuin viiva, mutta piikkarista ei jää sellaista jälkeä, Koilahti selitti sekaannusta Urheiluliiton tiedotteessa.

Tuuli teki temppujaan

Koilahti hyppäsi kolmannen yrityksensä tulosta varmistellen.

– Otin askelmerkkiä taaksepäin, etten varmasti astu sitä yli, Koilahti kertoi viimeisestä hypystään.

Tuuli pyöri karsinnassa niin, että se oli välillä mukavasti myötäinen ja välillä pahasti vastaan. Esimerkiksi Homeier sai hyppyynsä 2,1 sekuntimetrin myötätuulen.

Koilahti ei halunnut ennustella finaalin tuloksia, mutta vahvisti kilpailevansa hyvissä tunnelmissa.

– Ei tässä tarvitse stressata. Ei kunto ole mihinkään kadonnut, Koilahti totesi.

Alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut

Alkuerät ja karsinnat:

Naiset:

Pituus, karsinta: 1) Hilary Kpatcha Ranska 681, 2) Merle Homeier Saksa 652 (+2,1 m/s), 3) Taika Koilahti Suomi 648 (–1,4 m/s).

Koilahti loppukilpailuun.

Keihäs, karsinta: 1) Annika Fuchs Saksa 61,06, 2) Eda Tugsuz Turkki 55,94, 3) Sara Zabarino Italia 55,16,...6) Elina Kinnunen Suomi 53,43, 18) Suvi Kemppainen Suomi 47,17.

Kinnunen loppukilpailuun, Kemppainen karsiutui.