Timanttiliigassa sekoiltiin oikein huolella – Antero Mertarantakin ällistyi: ”Voi pojat sentään!”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Monacon Timanttiliigan osakilpailun miesten 400 metrillä nähtiin harvinainen tapaus.
Kisan ensimmäinen starttiyritys ammuttiin takaisin USA:n Kahmari Montgomeryn varaslähdön vuoksi, mutta osa kilpailijoista ei kuullut kutsua takaisin ja ehti juosta kovaa pitkän matkan.

Pahimmin hämmentyi Barbadoksen Jonathan Jones, joka juoksi koko ratakierroksen täyttä vauhtia maaliin asti ennen kuin tajusi virheensä. Myös Kolumbian Anthony Zambrano ehti pitkälle.

Jones ja Zambrano osoittivat ennen uusintastarttia mieltään radan vieressä. Uupunut kaksikko ei lähtenyt enää juoksemaan vaan jätti kisan kesken.
CMorella kisaa selostanut Antero Mertaranta hämmästeli erikoista sekoilua suorassa tv-lähetyksessä.

– Voi pojat sentään! Mertaranta huudahti.

Selostajakonkari vertasi virhettä Lausannen Timanttiliigan osakilpailun skandaaliin, jossa Etiopian Hagos Gebrhiwet laski kierrokset väärin ja otti kovan kirin. Gebrhiwet tuuletti maalissa voittoaan mutta kierrosta liian aikaisin. Hän säntäsi muiden kilpailijoiden perään mutta jäi 10. sijalle.

– Lausannessa oli tämä legendaarinen kiri, joka oli vain kierrosta liian aikaisin. Nyt vetää sitten kaveri nelosella koko pätkän läpi eikä ole yhtään toimitsijaa kertomassa, että lyö nyt stoppia sinne! Mertaranta sanoi.

400 metrin kilpailun lopulta voitti Bahaman Steven Gardiner, joka juoksi ajan 44,51.

Jones kertoi tv-haastattelussa, ettei stadionin metelissä tajunnut varaslähdön tapahtuneen.

– Maalissa olin ensin iloinen mutta sitten tajusin juosseeni yksin. Olin vihainen ja pettynyt, mutta elämä jatkuu, Jones sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt