Maria Huntingtonin valmentaja kertoi, miksi huippulupaavasti alkanut EM-kisa jäi kesken – ”Maria katsoi paremmaksi”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Maria Huntington oli keskeytyshetkellä kolmen lajin jälkeen neljäntenä
Seitsenottelija Maria Huntingtonin mainiosti alkanut urakka yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Gävlessä päättyi keskeytykseen torstai-iltana. Huntington päätti jäädä sivuun päivän viimeisestä lajista 200 metrin juoksusta oikean jalan takareiden kipeytymisen vuoksi.

Huntington oli keskeytyshetkellä kolmen lajin jälkeen neljäntenä pistein 2688.

– Kuulantyönnön liukusiirrossa jalassa alkoi olla tuntemuksia ja sitten 200 metrin alkuverryttelyssä se tuntui sen verran kipeältä, että Maria katsoi paremmaksi jättää kilpailun kesken, tamperelaisottelijan valmentaja Matti Liimatainen kertoi tiedotteessa.

Huntingtonilla kramppasi samainen takareisi hiljattain Tampereen GP-sarjan kisassa. Jalassa todettiin olevan pieni venähdys, ja Huntington pääsi mukaan EM-kisoihin. Gävlessä Huntingtonin takareittiä oli tukemassa teippaus.

– Oletan, että tämä on sitä samaa kuin Tampereella. Vielä keskiviikkona kaikki meni hyvin ja jalka oli oireeton, mutta nyt se alkoi päivän aikana tuntua, Liimatainen sanoi.
Huntingtonin uskotaan pääsevän jatkamaan kilpailukauttaan vielä myöhemmin tänä kesänä.

– Kipua oli sen verran, että hän ei nyt uskaltanut juosta täysillä. Nyt täytyy konsultoida fysioterapeuttia ja katsoa miten jatketaan.

Huntington avasi seitsenottelunsa hyvin aitomalla 100 metriä aikaan 13,89. Korkeudessa Huntington ponnisti ennätyksensä 185. Hän paransi ennätystään kolmella sentillä.

– Korkeushyppyyn on nyt löytynyt varmuus. Hypyt ovat samanlaisia, Liimatainen summasi.

Kahden lajin jälkeen Huntington johti ottelua, mutta tippui kuulan jälkeen neljänneksi. Huntington jäi kuulassa kauas parhaista työntämällä 11,87.

Useita finaalipaikkoja

Suomalaiset urakoivat laajalla rintamalla EM-kisojen avauspäivänä. Finaaliin tiensä selvittivät moukarinheittäjät Krista Tervo ja Kiira Väänänen, 100 metrin juoksija Lotta Kemppinen, keihäänheittäjät Lassi Saarinen ja Toni Keränen, seiväshyppääjä Urho Kujanpää sekä kiekonheittäjät Helena Leveelahti ja Johanna Lehtiö.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt