Jamaikan miespikajuoksijoiden taso romahti – Usain Bolt kertoi mielipiteensä syystä

Julkaistu:

Yleisurheilu
Usain Bolt kertoi, miksi Jamaika ei pärjää enää miesten pikajuoksussa.
Kahdeksan olympiakultaa ja 11 maailmanmestaruutta juoksu-urallaan voittanut Usain Bolt kommentoi tiukkasanaiseen sävyyn Jamaikan pikajuoksun nykytilaa.

– En usko, että tilanne muuttuu paremmaksi, koska mielestäni nuoret ovat pilalle hemmoteltuja, Bolt kertoi Reutersille tiistaina.

Vuonna 2017 uransa päättänyt Bolt totesi uutistoimistolle, että hän uskoo harjoittelun intensiteetin laskeneen Jamaikalla hänen aktiivipäivistään.

– Kun itse vielä kilpailin, oli halu menestyä. Teimme kovasti työtä ja tasokin oli korkea. Tuntuu, että tekemisen taso on laskenut lopettamiseni jälkeen.

– En väitä että se johtuisi lopettamisestani, mutta minun ja arvostamani huippuvalmentajan Glenn Millsin mielestä näin on käynyt.

Sadalla metrillä tämän kauden kymmenen nopeimman juoksijan joukosta löytyy vain yksi jamaikalainen miesjuoksija, vuoden 2011 maailmanmestari Yohan Blake, joka on kauden seitsemänneksi nopein ajalla 9,96.

Blake on ainoa alle kymmenen sekunnin mies Jamaikalla.

200 metrillä saarivaltion tilanne on vielä heikompi. Kauden kärkitulosten listalla ensimmäinen jamaikalainen Andre Ewers löytyy vasta sijalta 21 ajalla 20,14.


Naisten puolella tilanne on täysin toisenlainen. Sadalla metrillä kauden kärkituloksen jakavat tällä hetkellä Shelly-Ann Fraser-Pryce ja Elaine Thompson tuloksella 10,73. Thompsonilla on hallussaan myös 200 metrin kauden kärkiaika 22,00.

– Naiset pärjäävät varmasti hyvin. Miesten puolella tilanne on huonompi, Bolt ennusti.

– Minun on pakko sanoa, että se johtuu siitä, että naiset ovat fiksumpia. He haluavat rikastua ja saavuttaa muutenkin asioita elämässä. Siksi myös tahto on miehiä kovempi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt