Maria Huntington loistovireessä nuorten EM-kisoissa Ruotsissa – nyt paukkui ennätys korkeudessa! - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Maria Huntington loistovireessä nuorten EM-kisoissa Ruotsissa – nyt paukkui ennätys korkeudessa!

Huntington on loistovireessä Gävlessä.

Julkaistu: 11.7.2019 14:03

Maria Huntington paransi korkeusennätystään alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä. Hän johtaa seitsenottelua kahden lajin jälkeen.

Maria Huntington paransi korkeushypyn ennätystään lukemiin 185 alle 23-vuotiaiden EM-kisojen seitsenottelussa Ruotsin Gävlessä.

Huntington, 22, ylitti ensin aiemmin ennätyskorkeutensa 182 toisella yrityksellään ja sen jälkeen 185 kolmannellaan. Hän oli korkeuden toiseksi paras urheilija Ruotsin Bianca Salmingin (188) jälkeen.

Huntington on ollut läpi kesän loistavassa vireessä. Hän on rikkonut ennätyksensä korkeushypyn lisäksi pituushypyssä, 100 metrin aidoissa ja kuulantyönnössä.

Korkeustuloksella 185 hän on kauden kotimaisen tilaston kolmannella sijalla. Huntington on Suomen tilaston kakkonen myös pituudessa (644) ja jaetulla neljännellä sijalla pika-aidoissa (13,11).

Tamperelainen oli myös päivän EM-avauslajissa 100 metrin aitajuoksussa toiseksi nopein kovaan vastatuuleen juostulla ajalla 13,89. Aitakisan voittanut Ranskan Soléne Ndama jäi korkeudessa ilman tulosta, joten Huntington nousi kokonaiskilpailun johtoon.

Tänään Gävlen seitsenottelussa kilpaillaan vielä kuulantyönnössä ja 200 metrillä. Huomenna perjantaina on ohjelmassa loput kolme lajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?