Camilla Richardsson täräytti huippujuoksun Ranskassa – oma ennätys ja Dohan MM-raja rikki - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Camilla Richardsson täräytti huippujuoksun Ranskassa – oma ennätys ja Dohan MM-raja rikki

Vaasalainen Camilla Richardsson juoksi 3000 metrin esteissä ennätyksensä ja alle Dohan MM-kisarajan.

Camilla Richardsson nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Kuva viime vuoden Kalevan kisoista.

10.7.2019 22:36

Vasa IS:n Camilla Richardsson rikkoi 3000 metrin esteissä Dohan MM-kisojen tulosrajan ennätyksellään 9.38,93 Pariisin kupeessa Saint-Maur-des-Fossésissa käydyssä kilpailussa.

Richardsson voitti kilpailun ja nousi ennätyksellään Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Edellä on vain SE:n 9.24,70 viisi vuotta sitten juossut Sandra Eriksson. Richardssonin aiempi ennätys oli toissa vuonna juostu 9.41,73.

Suoraan vuoristosta

Richardsson tuli keskiviikon kilpailuun Janica Rauman kanssa suoraan Sveitsin St. Moritzin kahden viikon vuoristoleiriltä. Kisa eteni puoliväliin Richardssonin ja juoksuun suomalaiset kutsuneen ranskalaisen Emma Oudioun vuorovedolla. Sen jälkeen Richardsson pysyi yksin kärjessä maaliin asti.

– St. Moritzin leiri meni hyvin. Tiesin, että pystyn juoksemaan MM-rajan alle, mutta kun tulee vuoristosta alas, ensimmäisistä päivistä ei koskaan tiedä, onko hyvä vai huono päivä. Tiistai oli aivan kamala päivä, Richardsson sanoi Yleisurheilu.fi-sivustolla.

Hän ehti konsultoida huonoista tuntemuksistaan valmentajaansa Jukka Keskisaloa.

– Soitin tiistaina Jukalle, että tästä ei tule mitään, johon hän totesi, että älä hätäile, juoksun ei tarvitse kulkea tänään, huomenna se kulkee, ja niin siinä kävi. Heti aamulenkillä tunsin, että nyt on kevyet jalat.

Saint-Maur-des-Fossésissa naisten estejuoksussa oli kaikkiaan 27 juoksijaa.

– Paikalla oli paljon yleisöä ja hyvä tunnelma. Oma juoksu tuntui hyvältä jo verryttelyssä, Richardsson sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?