Reetta Hurske onnistui alkuerässä Napolissa – voitti oman lähtönsä: ”Verryttely torstaita varten” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Reetta Hurske onnistui alkuerässä Napolissa – voitti oman lähtönsä: ”Verryttely torstaita varten”

Reetta Hurske on juossut pika-aitojen välieriin Universiadeissa

Reetta Hurskeen MM-rajan rikkomisen pilasi viikko sitten Tampereen GP-kisoissa liika myötätuuli.­

10.7.2019 11:19 | Päivitetty 10.7.2019 22:17

Reetta Hurske juoksi keskiviikkoaamuna naisten pika-aitojen välieriin Napolissa järjestettävissä opiskelijoiden kilpailuissa Universiadeissa. Hurske voitti oman alkueränsä ajalla 13,11. Kilpailu käytiin 1.8 metrin myötätuulessa. 24-vuotiaan tamperelaisjuoksijan aika oli alkuerien nopein.

Suomalaisaiturin aika jäi Dohan MM-rajasta 12,98, 13 sadasosaa.

Hurske kommentoi juoksuaan Suomen Urheiluliiton sivuilla.

– Ihan hyvältä tuntui. Tarkoitus oli vain saada verryttely torstaita varten. Homma tuli hoidettua ja siihen voi olla tyytyväinen. Kaikki on kunnossa, ei ole mitään ongelmia, Hurske totesi, Urheiluliiton tiedotteessa.

Hurske, 24, on yltynyt huippukuntoon tämän vuoden aikana, mutta tuuli on riivannut pahanpäiväisesti tamperelaisen MM-raja- ja ennätysjahtia.

MM-rajan alitus on ollut Hurskeelle varsinainen murheenkryyni. Useat tuulitulokset ovat vesittäneet juoksijan hyvin sujunutta kesää.

Hän on juossut reilun parin viikon sisään jo kahdesti tuulituloksen 12,86 ja 12,92. Viikko sitten sunnuntaina Sveitsissä Hurske alitti ensi kertaa urallaan sallituissa oloissa 13 sekunnin rajan ajalla 12,99. Vielä ennen tätä kautta Hurskeen ennätys oli 13,11.

Tuulet ovat olleet toistuvasti epäsuosiolliset Hurskeelle: pari viikkoa sitten Jyväskylän GP:n 12,86-juoksussa tuulta oli liikaa 0,3 m/s ja Tampereella 0,2 m/s.

Sallituissa oloissa MM-rajan ovat tällä kaudella suomalaisista rikkoneet Nooralotta Neziri (12,90) ja Annimari Korte (12,93).

Hurskeen erässä toiseksi juossut irlantilainen Sarah Lavin jäi suomalaisesta 21 sadasosaa. Lavin juoksi alkuerien toiseksi nopeimman ajan 13,32.

Naisten pika-aitojen välierät ja loppukilpailu käydään torstaina illalla. Välierät alkavat kello 18.35 ja loppukilpailu kello 21.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?