Kestävyysjuoksijan käsittämätön moka Timanttiliigassa sai Antero Mertarannan vaikeroimaan: ”Kaikkien aikojen skandaali!” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kestävyysjuoksijan käsittämätön moka Timanttiliigassa sai Antero Mertarannan vaikeroimaan: ”Kaikkien aikojen skandaali!”

Etiopian Hagos Gebrhiwet tuuletti voittoa Lausannen Timanttiliigan 5000 metrillä – kierros liian aikaisin.

Hagos Gebrhiwet sekosi laskuissa Lausannen 5000 metrillä. Arkistokuva.

5.7.2019 22:42

Lausannen Timanttiliigan miesten 5000 metrin kilpailun loppuvaiheessa nähtiin dramaattinen hetki, kun etiopialaisjuoksija Hagos Gebrhiwet luuli yltäneensä makeaan voittoon.

5000 metrin olympia- ja MM-mitalisti hämmensi yleisöä aloittamalla kovan 300 metrin kirivaiheen, kun kilpailua oli jäljellä vajaat kaksi kierrosta. Etiopialainen luuli olevansa päätöskierroksella ja kiihdytti maaliin.

Ylitettyään maaliviivan Gebrhiwet, 25, tuuletti ja oli hölkyttelemässä radan sivuun, mutta kello kilkatti vasta päätöskierroksen merkiksi. Hölmistynyt juoksija tajusi mokansa ja säntäsi takaisin matkaan.

Harvinainen virhe sai Antero Mertarannan villiintymään C Moren yleisurheiluselostamossa.

– Kaikkien aikojen skandaali Lausannen vitosella! Mertaranta huudahti epäuskoisena.

– Tästä voisivat veljet Kummelit vääntää aika kovan vitsin.

Gebrhiwet joutui tyytymään lopulta voitonjuhlien sijaan kisan kymmenenteen sijaan ajalla 13.09,59. Maaliin tuli vähemmän yllättäen äärimmäisen pettynyt urheilija.

Voittoon juoksi Gebrhiwetin maanmies Yomif Kejelcha, joka pysäytti kellot aikaan 13.00,56. Kisa oli muutenkin Etiopian näytös, sillä Selemon Barega oli toinen ja Telahun Haile Bekele kolmas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?