Alisa Vainio nimettiin Dohan MM-kisoihin – ”Näkymä on hyvä”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Urheiluliitto nimesi maanantaina seitsemän uutta yleisurheilijaa Dohan MM-kisoihin.
Suomen joukkueeseen valittiin kestävyysjuoksijat Topi Raitanen, Anne-Mari Hyryläinen ja Alisa Vainio, keihäänheittäjät Oliver Helander ja Antti Ruuskanen, korkeushyppääjä Ella Junnila ja kilpakävelijä Tiia Kuikka.

Muut urheilijat nimettiin kisoihin tämän kauden tulosten perustella, mutta Vainio sai paikan maratonille viime syksyn juoksun perusteella. Hän voitti viime kesänä SM-maratonin ajalla 2.34,49. MM-tulosraja on 2.37,00.

– Hän juoksi viikonvaihteessa Jämsässä 10 000 metriä omalla vedolla 34.47,46, eli alle 22-vuotiaiden EM-rajan. Juoksu kertoi, että näkymä on hyvä myös MM-kisoja ajatellen, SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola sanoi liiton nettisivuilla.

Joukkueeseen ei nimetty vielä naisten pika-aitureita, sillä MM-paikoista käydään kovaa kisaa suomalaisten kesken. Mukana taistelussa ovat ainakin Nooralotta Neziri, Annimari Korte, Reetta Hurske, Matilda Bogdanoff ja Lotta Harala.

– Koska tilanne naisten 100 metrin aidoissa on poikkeuksellisen hyvä, lajin MM-valinnat tehdään Kalevan kisojen jälkeen, Niemi-Nikkola sanoi.


Miesten keihäässä myös Toni Kuusela on ylittänyt MM-rajan, mutta häntä ei vielä valittu Dohaan. Konkari Tero Pitkämäki ei ole vielä avannut kauttaan. Kolmas keihäspaikka täytetään joko Kalevan kisojen jälkeen tai viimeisessä valinnassa 2. syyskuuta. Tämä viittaa siihen, että SUL seuraa Pitkämäen tilannetta mahdollisimman pitkään.

Suomen MM-joukkueeseen nimettiin jo aiemmin kolmiloikkaajat Simo Lipsanen ja Kristiina Mäkelä sekä kävelijät Jarkko Kinnunen ja Veli-Matti ”Aku” Partanen. Joukkueen vahvuus on tässä vaiheessa siis jo 11 urheilijaa.

Dohan MM-kisat järjestetään 27. syyskuuta–6. lokakuuta.

Juttua päivitetty klo 18.46. Lisätty Nezirin kuva ja Matilda Bogdanoffin nimi MM-paikasta taistelevien pika-aitureiden joukkoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt