70 vuotta täyttävälle Lasse Virénille kunnianosoitus kotikunnalta – Myrskylään tulee ”Lassen raitti” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

70 vuotta täyttävälle Lasse Virénille kunnianosoitus kotikunnalta – Myrskylään tulee ”Lassen raitti”

Lasse Virén saa Myrskylään nimikkoraitin.

Lasse Virén osallistui kesäkuussa 2017 Olympiastadionin uuden peruskiven muuraustilaisuuteen.

27.6.2019 17:41

Myrskylän kunta kunnioittaa ensi kuussa 70 vuotta täyttävää juoksijalegenda Lasse Viréniä ja nimeää Kirkkojärven asemakaava-alueen rannassa kulkevan nykyisen Paattipolun Lassen raitiksi. Kunnan tekninen lautakunta vahvisti asian tiistaina.

– Lasse on ehdottomasti ansainnut tällaisen muistamisen merkkipäivänään. Sen hyvin rehellisen suomalaisuuden ja hyvässä mielessä kansanomaisuuden säilyttäminen tuon tason ansioituneisuuden, sinnikkyyden ja monitaitoisuuden ohella on esimerkillistä, kunnanjohtaja Sam Vuorinen kertoi tiedotteessa.

– Kunnassa kunnioitetaan Lassen tahtoa pitää verrattain matalaa profiilia, joten toki tähänkin nimeämiseen tiedusteltiin hänen kantaansa, Vuorinen lisäsi.

Nelinkertainen olympiavoittaja Virén on toiminut kotikunnassaan muun muassa kunnanvaltuuston jäsenenä ja puheenjohtajana. Lisäksi Virén työskenteli kansanedustajana vuosina 1999–2007 ja uudestaan 2010–11.

Virén voitti 5000 ja 10 000 metrin juoksut Münchenin olympialaisissa 1972 ja Montrealin olympialaisissa 1976.

Hän on syntynyt Myrskylässä ja edusti urallaan Myrskylän Myrskyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?