Muistatko yleisurheilun maailmanmestarin Fiona Mayn? Hänen 16-vuotias tyttärensä täräytti uskomattoman hirmuhypyn

Julkaistu:

Yleisurheilu
Pituushypyn kaksinkertaisen maailmanmestarin Fiona Mayn tytär on Italian yleisurheilun suuri toivo.
16-vuotias Larissa Iapichino hätkäytti Italian koululaisten mestaruuskisoissa Salernossa lauantaina. Hän voitti pituushypyn tuloksella 6,64, joka on uusi maan alle 20-vuotiaiden ennätystulos.

Edellinen ennätys 6,55 oli vuodelta 1998 ja sitä hallitsi nuorten EM-kultamitalisti Maria Chiara Baccini. Vertailun vuoksi, Suomen naisten pituuden kauden kärkitulos on Taika Koilahden hyppäämä 6,46.

– Tuntuu ihan uskomattomalta! En voi käsittää, mitä tein, Larissa Iapichino sanoi Corriere Della Seran mukaan.

Iapichino teki ennätyksensä viimeisellä hypyllään. Edellisellään hän oli jo päässyt 6,54. Kilpailuun mahtui myös kaksi hyppyä yli 6,40:n (6,44 ja 6,49). Ennen viikonlopun kisoja Iapichinon ennätys oli 6,38.

– Hyppäsin tänään mielestäni aivan hirvittävän hyvän sarjan, Iapichino sanoi.

Larissa Iapichino tulee urheilullisesta perheestä. Hänen äitinsä on pituushypyn kaksinkertainen maailmanmestari Fiona May ja hänen isänsä entinen huippuseiväshyppääjä Gianni Iapichino.


Englannissa syntynyt May avioitui Gianni Iapichinon kanssa vuonna 1994 ja ryhtyi edustamaan Italiaa. Hän voitti uuden kotimaansa edustajana MM-kultaa Göteborgissa vuonna 1995 ja Edmontonissa vuonna 2001. Mayn avioliitto Iapichinon kanssa päättyi vuonna 2011.

Fiona Mayn vuonna 1998 Unkarissa hyppäämä ennätys 7,11 on yhä myös Italian ennätys. Hän on uransa jälkeen työskennellyt mm. näyttelijänä ja urheilun johtotehtävissä.


Larissa Iapichinon kauden päätavoite on menestyä alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa, jotka käydään Ruotsin Boråsissa kuukauden kuluttua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt