Seiväshyppääjä Minna Nikkanen jättää kisakauden väliin – avautui päätöksensä taustoista: ”Keväällä stressaannuin melkoisesti”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen ei kilpaile tällä kaudella.
Seiväshyppääjä Minna Nikkasta ei nähdä yleisurheilukisoissa tänä kesänä. Nikkanen, 31, ilmoitti asiasta perjantaina Instagram-tilillään.

– Valitettavasti olen/olemme päättäneet jättää kesän kisakauden väliin. Jalka ei ole vieläkään kivuton, Nikkanen kirjoitti.

– Aika riittäisi varmasti hyvin, jos se olisi ollut ainut viime aikojen haaste. Keväällä kuitenkin stressaannuin melkoisesti, joka johti blackoutiin hypätessä. Aloin vihdoin tuntea oloni paremmaksi, kunnes loukkasin jalkani. Matka sille kisatasolle, jolla haluan kilpailla, on tästä lähtökohdasta pitkä. Fyysisesti erittäin hyvän treenikauden jälkeen tämä ei ollut helppo päätös, mutta nyt on aika antaa päälle ja kropalle lepotauko, hän perusteli.

Nikkanen on ollut vuosia Suomen seiväshypyn kärkinimiä. Hän on muun muassa 11-kertainen ulkoratojen Suomen mestari. Viime vuonna hän sijoittui Kalevan kisoissa hopealle.

Nikkasen ennätys ulkoradalla on 460 ja hallissa 461. Hän on edustanut Suomea useissa arvokisoissa vuodesta 2007 lähtien, esimerkiksi Lontoon ja Rion olympialaisissa.

Viime kesän Berliinin EM-kisoissa Nikkanen jäi karsintaan.

Perjantaina Suomen yleisurheilua koetteli toinenkin ikävä uutinen, kun estejuoksija Sandra Eriksson ilmoitti myös koko kilpailukauden väliin jättämisestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt