Ella Junnila räväytti Suomen ennätyksen Turussa! Äiti Ringa Ropo liikuttui kyyneliin katsomossa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ella Junnila räväytti Suomen ennätyksen Turussa! Äiti Ringa Ropo liikuttui kyyneliin katsomossa

Ella Junnila hyppäsi korkeushypyn uudeksi Suomen ennätykseksi 194.

Ella Junnila on korkeuden uusi SE-nainen.

11.6.2019 19:19 | Päivitetty 11.6.2019 20:02

Korkeushyppääjä Ella Junnila on tehnyt lajin uuden Suomen ennätyksen.

Junnila, 20, hyppäsi Turussa käytävissä Paavo Nurmen kisoissa tuloksen 194, mikä ylittää sentillä Linda Sandblomin nimissä olleen, vuonna 2017 hypätyn aiemman SE:n.

Junnila ylitti samalla syksyn Dohan MM-kisojen tulosrajan.

Hän ylitti ennätyskorkeutensa kolmannella yrityksellään. Junnila tarvitsi täydet kolme yritystä myös korkeuteen 186. Korkeuden 191 hän ylitti sen sijaan ensimmäisellään. Junnila yritti vielä parantaa SE:tä uudelleen lukemiin 196 mutta pudotti riman kolmesti.

Junnila oli yhtä hymyä saapuessaan median eteen.

– Minulla on hirveä jano, hän vastasi kysymykseen päällimmäisistä tunnelmista.

– Kaikki varmaan kuulivat, mitä ajattelin. Se oli puhdasta iloa. Olen sitä muutaman kerran yrittänyt ja hakenut, ja yritykset ovat joka kerta parantuneet, hän kertoi.

Junnilan uusi SE-korkeus on 194.

Tuore ennätysnainen oli ehtinyt jo analysoida SE-hyppynsä päällisin puolin.

– Siinä oli hyvä loppu, siinä oli hyvä kaaren kallistus ja se tuli hyvin pönkälle eli viimeiselle askeleelle. Kyllä siinä silti vielä parannettavaa löytyy. Ylitykset oli suoraan sanottuna aika huonoja, eli niissä se ei kiertynyt. Se vaatii vielä tekemistä.

Katsomossa Junnilan huimaa suoritusta todisti hänen äitinsä Ringa Ropo, jonka nähtiin pyyhkivän tv-kuvissa kyyneliä poskiltaan tyttärensä SE-hypyn jälkeen.

Ropolla on yhä nimissään pituushypyn Suomen ennätys 685 vuodelta 1990, joten sekä äiti että tytär ovat nyt Suomen ennätyksien haltijoita.

– Äiti itki, ja sisarukset tulivat onnittelemaan, ei siinä sen tähdellisempää sanottu, Junnila paljasti herkästä hetkestä.

Äiti Ringa Ropo (vas.) ja tytär Ella Junnila ovat nyt molemmat yleisurheilun Suomen ennätyksien haltijoita.

Junnilan aiempi ennätys oli viime kesänä Joensuussa hypätty 192. Tällä kaudella hän oli yltänyt ennen tätä korkeuteen 190.

SE-hypyllään 194 Junnila nousi tämän kauden maailmantilastossa seitsemänneksi.

Turun korkeuskisan toiseksi sijoittui aiempi SE-nainen Sandblom tuloksella 184.

Klo 19.53: Lisätty Junnilan kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?