Annimari Korte luottaa jalkansa kestävän – leikkaus ehkä vasta olympialaisten jälkeen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte luottaa jalkansa kestävän – leikkaus ehkä vasta olympialaisten jälkeen

Aituri kävi lääkärin tutkimuksissa.

11.6.2019 16:50

Aitajuoksun naisten kotimaan kärkinimi Annimari Korte pystyy jatkamaan kauttaan suunnitellusti reisivammasta huolimatta. Korte tutkitutti Turussa oikean jalkansa takareiden lihaksiston, jonka kipuilu on kiusannut juoksijaa tammikuusta lähtien.

– Magneettikuvissa sieltä löytyi niin sanottu hamstring-syndrooma, eli siellä on kiinnikkeitä ja jänteessä turvotusta. Sen voisi korjata leikkauksella, mutta siitä kuntoutuminen veisi neljästä kuuteen kuukautta. En edes ajattele leikkausta ennen olympialaisia, Korte sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Olympialaiset ovat ensi vuonna Tokiossa. Tämän vuoden arvokisat ovat Dohan MM-kisat syys-lokakuussa.

Korte juoksi 100 metrin aidoissa kotimaisen kärkituloksen 12,93 Lahdessa viime viikolla. Nooralotta Nezirin Suomen ennätyksestä Korte jäi vain kaksitoista sekunnin sadasosaa.

Kortteen mukaan takareiteen tuli revähtymä tammikuussa harjoitusleirillä.

– Sen jälkeen se on tuntunut kaikessa tekemisessä, ja jouduin talvella sen takia muokkaamaan treeniä. Vasta huhtikuussa uskalsin aitoa ensimmäisen kerran oikein kunnolla. Kipu on jatkunut, mutta olen oppinut luottamaan siihen, että jalka kestää, Korte kertoi.

Korte sai Turussa maanantaina tehdyssä tutkimuksessa ohjeet, kuinka toimia ongelman kanssa. Kesän suhteen hän on luottavainen.

– Kipuilu saattaa nyt kilpailukaudella rauhoittua, kun kevään kovat treenijaksot on tehty. Kilpailukaudella lepoa on enemmän kuin harjoituskaudella, Korte sanoi.

Korte juoksee tiistai-iltana Turussa Paavo Nurmen kisoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?