Lähipiiristä dramaattinen arvio Tero Pitkämäen tilanteesta – ”Se ei ole pois suljettua” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Lähipiiristä dramaattinen arvio Tero Pitkämäen tilanteesta – ”Se ei ole pois suljettua”

Manageri Tero Heiskan mukaan ei ole mahdotonta, että Pitkämäki jättää koko kilpailukauden väliin.

Tero Pitkämäki kuvattuna tammikuussa.­

11.6.2019 15:31

Turun Paavo Nurmi Gamesin keihäänheittopaikalta puuttuu tiistai-iltana Tero Pitkämäki, 36, joka runsas vuosi sitten samassa tapahtumassa sai tukijalkaansa vakavan polvivamman. Vasemmasta polvesta katkesi ristiside, joka operoitiin myöhemmin kuntoon Seinäjoella, kun heittäminen kaudella 2018 osoittautui mahdottomaksi yrityksistä huolimatta.

Pitkämäki on kuntouttanut polveaan sitkeästi ja on sinänsä erinomaisessa fyysisessä kunnossa. Yleisesti on arveltu, että hän palaisi kilpailemaan Kuortaneen juhannuskisoissa, jolloin kilpailutaukoa kertyisi vajaa 13 kuukautta. Kuortaneella hän on heittänyt mm. ennätyksensä 91,53 vuonna 2005.

Ilta-Sanomat tavoitti tiistaina lomamatkalla olevan heittäjän managerin Tero Heiskan, jolta tuli optimistien niskaan kylmää vettä.

– Erittäin epätodennäköistä on Teron heittäminen Kuortaneella. Jos nyt pitäisi jotain arvioida, niin puhutaan heinäkuun loppupuolesta ja sitten elokuun taitteen Kalevan kisoista. Tilanteen kehittymistä on vaikea ennustaa.

Tero Pitkämäki kuvattuna viime kesänä.­

Heiska kertoi, että vaikka Pitkämäki pystyy tekemään kaikkia heittämisen kannalta olennaisia asioita lajinomaisesti, hänen moottoristaan uupuu kauraa.

– Tukijalka ei vielä tuntemusten ja hieman lihasmassankaan puolesta tunnu siltä, että sen kanssa voisi heittää riittävillä tehoilla ja riittävän pitkälle. Ja Tero ei tietenkään näillä vuosirenkailla ja meriiteillä halua tulla yleisön eteen heittämään lyhyitä heittoja.

MM-kisat Dohassa kilpaillaan poikkeuksellisen myöhään syys-lokakuun taitteessa, joten Pitkämäellä ei ole MM-näyttöjen kanssa paniikkia, vaikka palaisikin kilpailemaan vasta heinäkuun lopussa tai heinäkuun alussa.

Heiska kuitenkin muistuttaa, että MM-Doha ei ole pakkomielle seitsemän arvokisamitalin miehelle, eikä polvea riskeerata järjenvastaisesti.

– Ei ole siis pois suljettua, että Tero jättää koko kilpailukauden väliin. Se ei kuitenkaan ole myöskään todennäköistä. Mutta kun uran päätepiste on sinne Tokion olympiakisoihin 2020 asetettu, niin se tavoite pidetään mielessä kaikessa tekemisessä.

Suomen kokeneista huippuheittäjistä Antti Ruuskanen ei pystynyt olkapääoperaatiosta toipilaana kilpailemaan lainkaan kaudella 2018, mutta vertyi viime kesänä Berliinissä EM-kuutoseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?