Tästä asiantuntija varoittaa Turun huiman yleisurheiluillan järjestäjiä – ”Ei pidä järkyttää”

Julkaistu:

Urheilu
Ilta-Sanomien yleisurheiluasiantuntija muistuttaa, miten tärkeä kilpailu Paavo Nurmi Games on suomalaisille urheilijoille.
Ilta-Sanomien yleisurheiluasiantuntija Lauri Hollo on lukenut useaan kertaan tiistai-iltaisen Paavo Nurmi Gamesin osallistujakokoonpanon ja onnittelee turkulaisjärjestäjiä hyvästä työstä:

– Mukana on todella monipuolisesti ja moniarvoisesti maailmanluokan urheilijoita kaikissa lajiryhmissä eli sekä aidatulla että aitaamattomalla juoksuradalla ja vielä hyppy- ja heittopaikoilla, Hollo kehaisee.

Hän tarkoittaa esimerkiksi sprintterikaksikko Justin GatlinMike Rodgersia, pika-aitojen olympiakakkosta Nia Alia, seiväshypyn olympiavoittajaa Jennifer Suhria, kiekkotähti Daniel Ståhlia ja keihäänheiton olympiavoittajaa Thomas Röhleriä.

Samalla Hollo haluaa kuitenkin muistuttaa tapahtuman toisesta, tärkeästä ulottuvuudesta.

– Tasapaino nimekkäiden ulkomaalaisten urheilijoiden ja kotimaisten huippujen välillä vaikuttaa juuri nyt sopivalta. Sitä ei pidä järkyttää yhtään. Kotimaisessa tapahtumassa on äärimmäisen tärkeää, että kotimaiset urheilijat saavat oman merkittävän roolinsa. Se kapenee, jos nimiurheilijoita haalitaan ulkomailta vielä enemmän.

Hollo muistuttaa myös kovia kotimaisia tuloksia janoaville lajin ystäville, että Paavo Nurmi Games on niitä harvoja foorumeita, joissa ne toden teolla ovat realismia.

– Siellä on kilpailutilanne kohdillaan, vaikka ollaan alkukaudessa. PNG:n kautta moni urheilija saa mahdollisuuden nousta seuraavalle tasolle.

Suomalaistarjonta ja -odotukset ovat Hollon mukaan lähes vailla vertaa:

– Aiturinaiset Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Annimari Korte samalla viivalla. Lisäksi esimerkiksi Simo Lipsanen, Kristiina Mäkelä, Ella Junnila, Oliver Helander ja Wilma Murto. Olisi yllätys, jos joku ei tekisi erittäinkin hyvää noteerausta.

Hollo olisi yllättynyt, jos Topi Raitasen ennätys 3000 metrin esteissä olisi tiistai-iltana yhä viime vuonna syntynyt 8.28,48.

– Kaikki indikaattorit viittaavat siihen, että MM-raja 8.29 on hänelle suupala ja aika Turussa lähempänä 8.20:tä kuin 8.25:tä.

Kansainvälisen huipputason vinkkelistä kovinta tulosta odotetaan Ståhlilta, joka saa Turun saaristosta oman saaren heittämällä vähintään 70,99 eli pisimmän ikinä Suomessa nähdyn kaaren.

– Huimaa olisi myös nähdä alle 10 sekunnin satanen Gatliniltä tai Rodgersilta.

Näin hurjaa vauhtia Suomessa juoksi viimeksi juuri Gatlin, Helsingin MM-finaalissa 7. elokuuta 2005 (9,88).

Keihäskilpailuun lähdetään suomalaisittain sikäli kiinnostavasta tilanteesta, että Helander, Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela ovat kaikki jo heittäneet tällä kaudella yli 80 metriä.

Viimeksi vuonna 2003 oli sellainen tilanne, että vähintään yksi kvartetista Tero Pitkämäki, Antti Ruuskanen, Ari Mannio ja Teemu Wirkkala ei ollut tässä kohtaa kautta heittänyt yli 80 metriä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt