Muutos Annimari Kortteen ulkonäössä on silmiinpistävä – kuvat otettu 3 vuoden välein: ”Näkee, kuinka paljon olen tehnyt töitä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Muutos Annimari Kortteen ulkonäössä on silmiinpistävä – kuvat otettu 3 vuoden välein: ”Näkee, kuinka paljon olen tehnyt töitä”

Pika-aituri Annimari Korte hymyili iloisena juostuaan ennätyksensä kesäkuun alussa Lahdessa.

Julkaistu: 10.6.2019 19:33

Dohan MM-kisarajan viime viikolla rikkonut Annimari Korte lähtee Paavo Nurmi Gamesiin ennen kaikkea karsimaan virheitä juoksustaan.

Hieman yllättäenkin kotimaisen aitajuoksun kärkinimeksi noussut Annimari Korte, 31, haluaa uusia Paavo Nurmi Gamesissa viiden päivän takaisin jymypaukkunsa.

Korte aitoi satasen aikaan 12,93, joka on hänen ennätyksensä ja kauden kotimainen kärkiaika sekä rikkoo kirkkaasti Dohan MM-rajan. Kaiken kruunuksi se on myös kaikkien aikojen toiseksi kovin noteeraus Suomessa heti Nooralotta Nezirin SE:n 12,81 jälkeen.

Jos Neziri oli aiemmin Suomen ykkösnainen, nyt Kortteeltakin on lupa odottaa Turussa jälleen reilusti alle 13 sekunnin aikaa.

– Olen katsonut (Lahden) juoksun monta kertaa. Olin tosi iloinen silloin, mutta nyt näen kaikki virheet, Korte kertoi medialle PNG:n pressitilaisuudessa.

– Uskon, että siinä olisi 15 sadasosaa parannettavaa, mutta sitten pitäisi kaiken mennä ihan putkeen, myös olosuhteiden.

Korte ei kuitenkaan ota paineita muiden odotuksista tai ennätyksen rikkomisesta.

– En koe, että kukaan odottaisi enempää kuin minä itse. Haluan nyt päästä korjaamaan niitä virheitä, joita näin Lahden juoksussa. En katsele vain aikaa, vaan en ole koskaan tyytyväinen, jos en tee jotain hyvin.

Korte on viimeisen vuoden aikana, yli 30-vuotiaana lunastanut viimeinkin sairasteluiden takia piilossa olleen potentiaalinsa. Nopean kiidon taustalla on äärimmäisen kurinalainen, jopa askeettinen urheilijan elämä, jota Korte elää asuinpaikassaan Espanjan Valenciassa.

– En käy ulkona ikinä, en edes syömässä. En oikeastaan tee mitään muuta kuin treenaan ja lepään. Jos pitäisi mennä shoppailemaan, niin en mene, koska ajattelen palautumistani. En pysty palautumaan, jos hääräilen koko ajan jossain, hän kertoo.

– Haluan panostaan tähän kaiken ja tiedostan, että palautuminen ei ole samaa kuin nuorempana. Teen kaiken mitä pystyn urheilun eteen.

Korte julkaisi hiljattain alla olevan kuvaparin itsestään nykykunnossa ja kolme vuotta sitten. Ero on silmiinpistävä, vaikka vuoden 2016 kuvassakin esiintyy hoikka ja viehättävä nainen.

– Kuvasta näkee, kuinka paljon olen tehnyt töitä. Ulkonäöllä ei ole merkitystä. En ole mitannut rasvaprosenttiani, Korte sanoi.

Korte kuitenkin myöntää syövänsä vähemmän kuin monet urheilijat ja sivaltaa samalla hiukan kollegoitaan.

– Tosi monet urheilijat syövät liikaa. Syön aamulla vähän, päivällä vähän ja illalla tosi paljon. Se sopii minulle.

Kortteella on useita allergioita, mikä osaltaan pakottaa hänet miettimään tarkkaan, mitä suuhun menee.

– Olen allerginen melkein kaikelle, ja siksi syön iltaisin usein kanaa, bataattia ja paistettuja kasviksia. En kuitenkaan punnitse ruokia tai laske kaloreita.

Korte kertoi hiljattain saaneensa paljon negatiivista palautetta somekanavissaan. Kaikki eivät ymmärrä, miksi urheilija haluaa julkaista itsestään kuvia laittautuneena.

– Minähän en meikkaa kuin kisoihin. Jos katsot jenkkiaitureita, kaikki ovat tosi laittautuneita. Kun näyttää hyvältä, tuntuu hyvältä, ja mehän mennään kisoihin esiintymään, Korte näpäyttää.

Pika-aituri ei pidä tulosparannuksiaan niin suurina sensaatioina kuin ehkä mediassa on hehkutettu. Hänellä on nykykuntoonsa yksinkertainen selitys.

– Tämä on ensimmäinen vuosi, kun olen harjoitellut täysiä. Jos pelkästään harjoittelee koko vuoden, on tehty tosi paljon pieleen, jos ei synny ennätystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?