Yleisurheilun nouseva tähti Maria Huntington jäi ilman apurahaa – ”lehdissä itkemisen” sijaan takoi rahat Instagramissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yleisurheilun nouseva tähti Maria Huntington jäi ilman apurahaa – ”lehdissä itkemisen” sijaan takoi rahat Instagramissa

Maria Huntingtonin neuvokkuus auttoi rahapulaan.

Maria Huntington keräsi rahaa ”myymällä elämäntyyliään”.

6.6.2019 16:59

Helmikuun ensimmäiset viikot ovat monille suomalaisurheilijoille jännittäviä hetkiä. Silloin julkaistaan lista opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämistä urheilija-apurahoista.

Se on myös hetki, jolloin moni urheilija ilahtuu, mutta huomattavasti useampi joutuu pettymään. Viime talvena yksi pettyneistä oli seitsenottelun hallitseva Suomen mestari ja EM-kisakävijä Maria Huntington.

– Joo, en saanut apurahaa, tamperelainen vastaa napakasti ja on hetken hiljaa.

– En sitten halunnut jäädä itkemään sitä lehtiin, vaan päätin, että hankin sen rahan jotain muuta kautta. Se onkin onnistunut, hän jatkaa.

Huntington on poikkeus kotimaisilla yleisurheilukentillä. Hän ei saa apurahaa, mutta pystyy silti keskittymään täysipainoisesti urheiluun.

Nuori nainen tekee yhteistyötä lukuisien eri yritysten kanssa. Tavallisin yhteistyömuoto on, että Huntington mainostaa eri yrityksiä suositulla Instagram-tilillään, jossa nuorella naisella on tuhansia seuraajia.

– Pyrin olemaan sosiaalisessa mediassa rehellisesti oma itseni. Osittain kyse on myös tietoisista valinnoista ja oman brändini rakentamisesta.

Kyse on markkinointitermein elämäntavan myymisestä. Harva urheilija on yrityksen näkökulmasta tarpeeksi kiinnostava ainoastaan urheilijana.

Nuoren urheilijanaisen elämä arjen ylä- ja alamäkineen sen sijaan kiinnostaa jo huomattavasti useampaa.

Tämä olisi tärkeä monen nuoren urheilijanalun ymmärtää. Vaikka et olisi maailman paras urheilija, niin voit olla ammattilainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?