Tapio Suomisen paluu selostuskoppiin torpattiin kulisseissa – näin Ylen pomo kommentoi - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tapio Suomisen paluu selostuskoppiin torpattiin kulisseissa – näin Ylen pomo kommentoi

Tapio Suomisen piti selostaa ex-työnantajalleen yleisurheilukisat heinäkuussa. Toisin kävi.

Tapio Suominen teki jääkiekon MM-kisojen aikana juonto- ja pr-töitä helsinkiläisessä ravintolassa.

29.5.2019 13:38

Entinen urheiluselostaja, Yle Urheilusta 2018 irtisanottu Tapio Suominen oli innoissaan, kun Seinäjoen Tähtikisojen johtaja Tapio Pesu otti häneen yhteyttä kolmisen viikkoa sitten.

Seinäjoella järjestetään 10. heinäkuuta yleisurheilun Tähtikisat. Urheiluliiton ja järjestäjien välisen sopimuksen mukaan järjestäjän tuli hankkia Yle Areenassa näytettäviin kisoihin selostaja.

– Tiesin Tapion ennestään päteväksi yleisurheilun selostajaksi, siksi kysyin häntä. Mitään skandaalia en hakenut, Suomisen irtisanomisen taustat tunteva Pesu kommentoi keskiviikkona.

Asiasta tiistaina sosiaalisessa mediassa avautunut Suominen kertoi pyytäneensä Pesua ”hygieniasyistä” ilmoittamaan Yleen, että kisat selostaisi Pasilasta toissa talvena irtisanottu henkilö.

Tässä kohtaa matkaan alkoi tulla mutkia, joiden syistä Yle Urheilulla ja Suomisella on erilaiset näkemykset.

– Kaksi viikkoa tämän ilmoituksen jälkeen kuulin, että linjaukset ovat muuttuneet eikä järjestäjä rekrytoikaan selostajaa, vaan Yle hoitaa asian, Suominen kertoi Ilta-Sanomille keskiviikkona.

Valinta ei kohdistunut Yle Urheilussa vuosikymmeniä työskennelleeseen Suomiseen, vaan Tähtikisat selostaa varsinkin ampumahiihtolähetyksistä tuttu Johannes Oikarinen.

Kilpailujohtaja Pesu totesi, ettei tiedä, mitä kulisseissa on kuluneiden kahden viikon aikana sovittu.

– Meille kerrottiin lähinnä se, että meidän ei tarvitsekaan itse hoitaa selostajaa lähetykselle, vaan Yle vastaa siitä, kuten muustakin tuotannosta.

Ilta-Sanomat tavoitti Yle Urheilun vt. päällikön Robert Portmanin kommentoimaan asiaa. Portman kiisti, että Suomisen osaamisella, persoonalla tai irtisanomisella olisi mitään yhteyttä syntyneeseen tilanteeseen.

– Viime kesänä Urheiluliitto halusi lisätä Ylen ja liiton väliseen sopimukseen Tähtikisa-sarjan esittämisen, pääasiassa Areenan puolella. Silloin jäi heidän vastuulleen hoitaa kisojen miehitys, Portman kertoi.

Kauden jälkeen järjestelyn onnistumista pohdittiin Yle Urheilun ja Urheiluliiton välillä uudestaan.

– Todettiin, että (sopimukseen lisättyjen) kisojen osalta tuote oli liian epätasainen. Otimme silloin vastuullemme kisojen selostukset ja haastattelut. Katsoimme, että näin meidän ja Urheiluliiton lajipaketti kehittyy parhaiten. Tehdyillä päätöksillä ei ole mitään tekemistä Tapio Suomisen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?