Yllätyshäät! Arto Bryggare meni naimisiin olympiavoittaja Heike Drechslerin kanssa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yllätyshäät! Arto Bryggare meni naimisiin olympiavoittaja Heike Drechslerin kanssa

Saksalaisen pituushyppylegendan nimi on nyt Drechsler-Bryggare.

Arto Bryggare ja Heike Drechsler esiintyivät ensimmäisen kerran julkisesti yhdessä Rion olympialaissa.

26.5.2019 8:37

Aitajuoksun olympiamitalisti Arto Bryggare, 61, on mennyt kaikessa hiljaisuudessa naimisiin pituushypyn kaksinkertaisen olympiavoittajan Heike Drechslerin, 54, kanssa.

Asiasta kertoo saksalainen uutistoimisto DPA.

DPA:n mukaan pari vietti kirkkohäitä jo viime vuonna, ja virallisesti liitto rekisteröitiin Helsingissä 31. tammikuuta tämän vuoden puolella.

Saksalainen pituushyppylegenda vaihtoi vihkimisen yhteydessä nimeään. Hän on nyt Heike Drechsler-Bryggare.

– Arto on siitä erittäin ylpeä, Drechsler-Bryggare sanoi DPA:lle.

Pariskunta on seurustellut vuodesta 2016 lähtien, ja heillä on ollut yhteinen koti sekä Berliinissä että Helsingissä. Drechsler-Bryggare kertoi heidän olevan erittäin onnellisia. Hänen suunnitelmissaan on opetella suomea.

Molemmat ex-urheilijat ovat olleet kertaalleen naimisissa. Drechsler-Bryggarella on aikuinen poika edellisestä avioliitostaan jalkapalloilija Andreas Drechslerin kanssa. Bryggarella on kolme lasta Lotta Bryggaren kanssa.

Heike Drechsler-Bryggare työskenteli viime kesänä Berliinin EM-kisoissa toimitsijana.

Drechsler-Bryggare murtautui kansainväliselle huipulle Itä-Saksan edustajana. Hän voitti pituushypyn maailmanmestaruuden Helsingissä 1983 vain 18-vuotiaana. Toinen MM-kulta tuli yhdistyneen Saksan edustajana Stuttgartissa 1993.

Soulin olympialaisissa 1988 Drechsler-Bryggare keräsi DDR:n paidassa kolme mitalia: hopeaa pituushypyssä ja pronssia sekä 100 metrillä että 200 metrillä. Olympiavoitot tulivat yhdistyneen Saksan väreissä Barcelonassa 1992 ja Sydneyssä 2000.

Myös Bryggare loisti Helsingin MM-kisoissa, joissa hän juoksi hopeaa 110 metrin aidoissa. Vuotta myöhemmin Los Angelesin olympialaisissa Bryggare oli samalla matkalla pronssilla.

Pariskunnasta molemmat ovat toimineet kansanedustajina. Drechsler istui DDR:n Volkskammerissa 1980-luvulla ja Bryggare eduskunnassa sdp:n edustajana 1995–1999 ja 2003–2007.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?