Urheilupomo tarjoutui rahaa vastaan varoittamaan tulevista dopingtesteistä – sai liitolta täyslaidallisen: ”Korruptoitunutta” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Urheilupomo tarjoutui rahaa vastaan varoittamaan tulevista dopingtesteistä – sai liitolta täyslaidallisen: ”Korruptoitunutta”

Kenian yleisurheilumaajoukkueen entinen johtaja tarjoutui rahaa vastaan varoittamaan urheilijoita tulossa olevista dopingtesteistä.

Michael Rotich jäi kiinni teoistaan jo Rio De Janeiron olympialaisten aikaan vuonna 2016.­

22.5.2019 16:16

Kenian yleisurheilumaajoukkueen entinen johtaja Michael Rotich määrättiin kymmenen vuoden toimintakieltoon, kertoi Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF keskiviikkona. Rotich tarjoutui rahaa vastaan varoittamaan urheilijoita tulossa olevista dopingtesteistä. Rotich myös neuvoi, miten selittää testistä pois jääminen.

Hän jäi kiinni teoistaan jo Rio De Janeiron olympialaisten aikaan vuonna 2016.

– Rotichin toiminta oli epärehellistä ja korruptoitunutta. Hän pyrki sabotoimaan antidopingtoimintaa ja saavuttamaan taloudellista hyötyä, IAAF:n eettinen lautakunta totesi.

Rotichin paljasti kaksi Sunday Timesin toimittajaa, jotka tekeytyivät kuvitteellisen brittiläisen yleisurheilujoukkueen managereiksi.

Ilmeni, että hän vaatii kahdelta valmentajaksi ja manageriksi tekeytyneeltä toimittajalta 11 800 euroa korvauksena siitä, että hän varottaisi kaksikon urheilijoita dopingtesteistä etukäteen.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?