Suomen keihäskomeetan tilanteesta helpottava tieto – valmentajalta heti kova tulostavoite

Julkaistu:

Yleisurheilu
Oliver Helanderin olkapää kunnossa, MM-raja tähtäimessä lauantaina Vantaalla. Ruuskanen metsästää kilpailua kesäkuun alkuun.
Suomen mieskeihäänheiton kärkikolmikon – Oliver Helander, Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen – kilpailusuunnitelmat alkaneen kauden osalta ovat yhtä kysymysmerkkiä vaille valmiina.

Viime kaudella maan kärkituloksen 88,02 heittänyt Helander kilpailee jo tämän viikon lauantaina Vantaan Myyrmäessä Kultainen keihäs -tapahtumassa vastassaan mm. Suomen eliittinuoria ja Kimmo Kinnusen valmentamia kiinalaisia. Helanderin osanoton vahvistuminen on lajiväelle suuri helpotus, sillä heittokäden olkapään takakapselin kireys aiheutti suuria huolia tänä talvena ja keväänä. Olkapää magneettikuvattiin runsas kuukausi sitten, ennen juuri päättynyttä Portugalin-leiriä.

– Tilanne on nyt hyvä ja olkapää kunnossa. Harjoitusheittoja on takana vähemmän kuin suunniteltiin, mutta silti enemmän kuin edellisellä harjoituskaudella. Lauantaina kilpaillaan, ja Oliver on fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa, heittäjää valmentava Glenn Lignell kertoo.

Valmentaja ei odota avauskilpailusta mitään kentänpuhkaisua, mutta minimitavoite on asetettu:

– MM-kisaraja eli 83,00 on sopiva vähimmäistavoite. Jos nyt ei jotain ihan kamalaa keliä osu.

Vantaan jälkeen Helander kilpailee seuraavan kerran Turun Paavo Nurmi Gamesissa 11. kesäkuuta. Kilpailumanageri Tero Heiska tunnustelee myös mahdollisuutta saada Helander debytoimaan Timanttiliigassa, Oslossa 13. kesäkuuta. Sauma olisi auennut jo Birminghamissa viime elokuussa, mutta Helander sairastui Berliinin EM-kisojen jälkeen.

Karjaalla järjestetään Helanderin kotikisat 16. kesäkuuta, mutta osallistuminen on erittäin epätodennäköistä, sillä Kuortaneen kivikova kilpailu odottaa jo 22. päivä.

– Neljä kilpailua 11 päivään olisi vähän liikaa, Lignell sanoo.

Antti Ruuskanen yrittää avata kautensa jossakin kotimaisessa kilpailussa kesäkuun alussa. Paavo Nurmi Gamesissa hän heittää varmasti.

Jotta Turun tasokas kilpailu ei olisi Euroopan mestarin avaus, vaihtoehtoja kotimaisesta kilpailukalenterista löytyy käytännössä kaksi eli Virtain kansalliset kilpailut 6. kesäkuuta tai Lappeenrannan Marskin Kisat kaksi päivää myöhemmin.

Polvileikkauksen jäljiltä pitkään kuntouttanut Pitkämäki on jo aiemmin tiedottanut, että kilpailukausi alkaa aikaisintaan juhannuksena. Tämä antaa ymmärtää, että veteraani nähdään heittopaikalla Kuortaneella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt