Euroviisuissa esiintyvän lihaskimpun urheilu-ura päättyi tuskaan: ”Musiikista tuli pelastukseni”

Julkaistu: , Päivitetty:

Yleisurheilu
John Lundvikin ennätys sataselta on hyvää kansallista tasoa.
Ruotsin euroviisuesiintyjältä John Lundvikilta, 36, löytyy myös vahvaa urheilutaustaa.

Hän pinkaisi urallaan 100 metrin ennätyksekseen 10,84, mikä on hyvää kansallista tasoa.

Se siivu meni paljon nopeammin kuin velvollisuudet euroviisujen järjestäjäkaupungissa Tel Avivissa punaisella matolla eri haastatteluissa ennen hänen esiintymistään.

– Tämä on aivan uskomatonta. Ihmiset ovat laulaneet kappaletta mukana sadan metrin matkan, omien sanojensa mukaan tilanteessa ”sata” haastattelua antanut Lundvik sanoi Aftonbladetissa.

36-vuotias ruotsalainen elää musiikin parissa unelmaansa, vaikka hän yritti menestyä urheilijanakin. Hän päätyi aikoinaan yleisurheilun pariin ruotsalaisen huippu-urheilijan Carolina Klüftin perheen innostamana.

– Carolin Klüftin äiti Inga-Lill sai minut aloittamaan yleisurheilun. Hän ajatteli, että tykkäisin siitä. Olin seitsemän vuotta samassa harjoitteluryhmässä Carolinan kanssa, Lundvik kertoi Aftonbladetin jutussa 2016.

Lundvik lopetti urheilu-uransa vuonna 2006. Hän loukkasi ennen lopetuspäätöstä molempien jalkojensa reisilihakset pahasti.

– Tein pitkään töitä kuntoutuakseni. Se oli rankkaa aikaa. Musiikista tuli pelastukseni. Tuntuu, että loukkaantumiset olivat merkki, että minun pitää keskittyä musiikkiin urheilun sijaan, Lundvik sanoi tällä viikolla Virgin Median haastattelussa.

– Kaikelle on tarkoituksensa. Olen iloinen, että loukkaannuin, Lundvik jatkoi.

Toisin kuin seitsenottelijana muiden muassa olympiakultaa voittaneen Klüftin kohdalla kävi, Lundvikin ponnistelu ei koskaan riittänyt kansainväliselle huipulle. Lundvik silti pääsi kuin pääsikin mukaan osalliseksi Rio de Janeiron olympiakisoihin 2016 – Ruotsin kisakappaleen All about the games tekijänä.
Pikajuoksijana hänen merkittävän saavutuksensa oli pronssimitali Ruotsin mestaruuskisoista pikaviestissä 2005. Hänen ennätyksensä 60 metrillä on 6,99 ja 200 metrillä 22,42.

Lontoossa syntynyt mutta adoptionsa jälkeen Vaxjössä kasvanut Lundvik esiintyy Tel Avivissa torstaina euroviisujen välierässä kappaleella Too late for love. Ruotsi on yksi Euroviisujen voittajasuosikeista.
Euroviisujen finaali on ohjelmassa lauantaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt