Nyt iski iso kala verkkoon – yleisurheilun kiistelty megatähti tulee Turkuun kilpailemaan! - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nyt iski iso kala verkkoon – yleisurheilun kiistelty megatähti tulee Turkuun kilpailemaan!

Justin Gatlin juoksee 100 metriä Paavo Nurmi Gamesissa kesäkuussa.

Justin Gatlin saavutti viime viikonloppuna USA:n joukkueessa toisen sijan MM-viestikilpailuissa.­

15.5.2019 13:56

Turussa 11. kesäkuuta kilpailtava yleisurheilun Paavo Nurmi Games tiedotti keskiviikkona todellisesta megakaappauksesta: 100 metrin hallitseva maailmanmestari Justin Gatlin, 37, juoksee Urheilupuistossa paraatimatkansa.

Gatlin voitti Helsingissä 2005 MM-kultaa sekä 100:lla että 200 metrillä. Kun hän edelliskerran kilpaili Suomessa, elettiin vuotta 2010. Silloin neljän vuoden kilpailukiellon dopingrikkomuksista kärsinyt Gatlin käynnisteli uutta paluutaan.

Gatlin on sittemmin saavuttanut useita arvokisamitaleita paraatimatkoillaan. Hän voitti yllättäen Lontoossa 2017 sadan metrin MM-kultaa ja syrjäytti Usain Boltin valtaistuimelta.

Gatlinin ennätykset 9,74 (100 m) ja 19,57 (200 m) vievät hänet kaikkien aikojen tilastossa kummallakin matkalla peräti 5. sijalle.

Dopingrikkomusten takia suhtautuminen Gatliniin on jakanut voimakkaasti yleisurheilumaailmaa, ja tähti ei ole olut kaikkien tapahtumiin edes tervetullut. Myös yleisö on satunnaisesti protestoinut Gatlinin läsnäoloa kilpailuissa.

Gatlin on julkisesti kertonut, että aikoo lopettaa uransa Tokion olympiakisojen jälkeen syksyllä 2020. Hän juoksi viime viikonloppuna Jokohamassa MM-viesteissä, joissa USA saavutti toisen sijan. Henkilökohtaista satasta hän ei ole tällä kaudella vielä juossut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?