Asiantuntija listaa Suomen mitalitoivot Dohan MM-kisoissa – ”Näillä kolmella mahdollisuus”

rac

Julkaistu:

yleisurheilu
Lauri Hollo näkee huippumenestyksen mahdolliseksi Aku Partaselle, Oliver Helanderille ja Tero Pitkämäelle.
Vaikka MM-mitaleista yleisurheillaan tänä vuonna poikkeuksellisen myöhään, vasta syys-lokakuussa Qatarin pääkaupungissa Dohassa, ISTV:n asiantuntijan Lauri Hollon mukaan sinivalkoiset toivot on huippumenestyksen osalta äkkiä lueteltu eikä joukko kauden aikana kasva.

– Kävelijä Aku Partanen, keihäänheittäjät Oliver Helander, Tero Pitkämäki ja varauksin Antti Ruuskanen, jos ajatellaan sijoituksia mitalisijoille tai ihan niiden tuntumaan MM-kisoissa.

Partanen jätti äskettäin polvivaivan takia väliin vuoristoleirin Espanjassa, mutta harjoituskausi on sujunut hyvin ja kävely sujuu kovavauhtisenakin teknisesti puhtaasti. Pitkämäen totuuden hetki tulee, kun viime kesänä leikattua tukijalan polvea aletaan toden teolla iskuttaa alustaan 100-prosenttisilla tehoilla. Mentaalinen puoli on silloin kovilla.

– Harjoittelu on kuitenkin sujunut hyvin, ja fysiikka on terästä. Uskon, että hän kehittää ainakin 86 metrin heiton ja 86-alkuinen on useimmiten arvokisoissa mitaliheitto. Ruuskanen on pitänyt todellista hiljaiseloa viime kauden jälkeen. Helander on koko joukkueen potentiaalisin mitalisti ja valmis 90 metrin paketti, mutta kyllä huolettaa, kun jo noin nuori heittäjä kärsii koko ajan olka- ja kyynärpään oireilusta. Kilpailuheittomäärät jäävät alhaisiksi, toivottavasti oikeassa paikassa tulee se pöljä päivä.

Tänä viikonloppuna kilpaillaan viestijuoksun MM-kisat Jokohamassa. Viime kesän EM-kisoissa SE-ajan 38,92 juossut Suomi hakee MM-kisapaikkaa, joka edellyttää sijoitusta 10:n joukkoon 26 joukkueen kilpailussa.

– Tavoite vaatii vähintään tuollaista 38,70:n uutta SE-aikaa, elleivät muut joukkueet innostu ihan urakalla pudottamaan kapulaa. Kun laskee juoksijakohtaisen keskiarvoajan, niin Suomen taakse jää ilmoittautuneista vain Indonesia. Kaiken täytyy mennä aivan putkeen. Suomen MM-paikka ei ole todennäköinen, mutta kaikkea muuta kuin utopiaa, Hollo katsoo.

Hollon mukaan MM-kisapaikka juuri pikaviestiin maailmankarsinnan kautta olisi erittäin kova juttu. Vuosina 1983 ja 2005 Suomi sai paikan käytännössä kisaisäntänä.

– Satasen tilastoaikoja juostaan maailmassa noin 200 maassa, joten siitä saa mielikuvan pikajuoksun globaalista asemasta ja kilpailun tasosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt