Mo Farah raivoissaan Haile Gebrselassielle – haluaa varastetun omaisuutensa takaisin

Julkaistu:

Yleisurheilu
Lontoon maratonin tiedotustilaisuudessa nähtiin yllättävä tunteenpurkaus.
Sunnuntaina Lontoossa juostaan perinteinen maratonkilpailu, jonka tunnetuin nimi on isäntämaan Mo Farah. Olympiavoittaja olikin keskiviikkona järjestetyn tiedotustilaisuuden ykkösnimi. Median edustajien yllätykseksi Farah käytti tilaisuudessa puheenvuoron, jossa hän kritisoi voimakkaasti toista juoksulegendaa eli Etiopian Haile Gebrselassieta.

Farah oli talvella harjoitusleirillä Etiopiassa ja asui Addis Abeban lähistöllä hotellissa, jonka Gebrselassie omistaa. Farahin mukaan hänet omaisuuttaan varastettiin hotellihuoneesta 23. maaliskuuta, joka oli hänen syntymäpäivänsä.

Vorot iskivät aamulenkin aikana

Farah sanoo lähteneensä aamuaikaisella lenkille ja jättäneensä avaimen hotellin vastaanottoon. Takaisin tullessaan huoneessa oli käyty (Farahin mukaan kyseisellä avaimella) ja sieltä oli viety rahaa ja arvokas rannekello. Juoksijan mukaan lukitusta matkalaukusta oli kadonnut 2 579 puntaa (2 982 euroa), kaksi matkapuhelinta sekä kello, jonka hän oli saanut vaimoltaan.

– Sen tunnearvoa ei voi rahassa mitata, Farah kertoi tiedotustilaisuudessa Mirror-lehden mukaan.

Farahin mukaan huoneessa ei ollut turvasäilöä, eikä hotellin henkilökunta ollut kiinnostunut vieraan omaisuuden tallettamisesta turvalliseen paikkaan.

Kiukkuinen tekstiviesti

Tapauksen jälkeen Farah palkkasi kaksi lakimiestä selvittämään asiaa. Hän otti yhteyttä myös hotellin omistajaan eli Gebrselassieen. Tämä ei kuitenkaan vastannut britin viestiin, mikäli Farahia on uskominen.

– Hän ei vastannut mitään, vaikka kyseessä oli hänen hotellinsa, Farah sanoi.


Keskiviikon tilaisuudessa Farah näytti toimittajille viestin, jonka hän lähetti etiopialaiselle juoksulegendalle.

– Haluan ilmoittaa sinulle olevani erittäin pettynyt, koska sinä et ole tehnyt mitään rahojeni ja tärkeän kelloni löytämiseksi. Olen yrittänyt tavoittaa sinua lukuisia kertoja puhelimella.

Viesti jatkui.

– Tiedoksesi, että en ole vastuussa siitä, mitä sanon Lontoon maratonin tiedotustilaisuudessa ja miten se vaikuttaa sinun henkilöösi ja liiketoimiisi. Terveisin, Sir Mo.

Gebrselassien pitkäaikainen manageri Jos Hermensin mukaan hänen suojattinsa on Farahin väitteistä raivoissaan ja kertoo asian ”todellisen luonteen”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt