Suomen parayleisurheilijoilta vaadittiin EM-kisoissa 900 euron omavastuuta – nyt yhdenvertaisuusvaltuutettu lausui kantansa

Julkaistu:

Yleisurheilu
Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän mukaan suomalaisille parayleisurheilijoille viime vuoden EM-kisoihin asetetut omavastuut olivat ongelmallisia yhdenvertaisuuden näkökulmasta.
Parayleisurheilijoiden omavastuut herättivät viime elokuussa runsaasti keskustelua, kun pituushyppääjä ja juoksija Ronja Oja nosti asian Twitterissä esille. Berliinin EM-kisoihin osallistuneilla suomalaisurheilijoilla oli kisamatkasta 900 euron omavastuuosuus, josta vapautui sijoittumalla mitaleille.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Pimiä otti asian käsiteltäväkseen ja esitti keskiviikkona näkemyksensä asiasta. Pimiä muun muassa suosittelee, että Suomen urheiluliitto luopuu vammaisurheilijoiden omavastuuosuuksista ainakin EM- ja MM-kilpailuissa.

Urheiluliitto ilmoitti jo kuukausi sitten, ettei tänä vuonna aikuisten MM-kisoissa ja maaotteluissa sekä parayleisurheilun arvokisoissa ole omavastuita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt