Turun yleisurheiluiltaan kova kaappaus – 145-kiloinen jättiläinen ”palaa kotiin” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Turun yleisurheiluiltaan kova kaappaus – 145-kiloinen jättiläinen ”palaa kotiin”

Ruotsin kiekkotähti Daniel Ståhl kilpailee ensimmäisen kerran äitinsä kotikaupungissa.

Daniel Ståhl tulee Turkuun.­

1.4.2019 13:11

Suomalaisen yleisurheilukesän päätapahtuma, Turussa järjestettävä Paavo Nurmi Games, on saanut uuden vahvistuksen kovatasoiseen heittolajikattaukseensa.

Ruotsalainen kiekonheittäjä Daniel Ståhl, 26, on Ilta-Sanomien tietojen mukaan tehnyt sopimuksen järjestäjien kanssa. Ruotsin ennätykseksi 2017 peräti 71,29 heittänyt Ståhl kilpailee tavallaan toisella kotikentällään, sillä hänen äitinsä Taina Ståhl (os. Laakso) on kotoisin Turusta ja kilpaili aikanaan myös kiekossa ja kuulassa.

Paavo Nurmi Games järjestetään 11. kesäkuuta.

Daniel Ståhl on aiemmin kilpaillut useasti Suomessa, muttei kertaakaan Turussa, jossa hän aikanaan murrosikäisenä osallistui Juhani Tammisen pyörittämään kesäjääkiekkokouluun lomaillessaan isoäitinsä luona.

Ståhlin osanotto nostaa miesten kiekonheiton keihäänheiton rinnalle illan profiililajiksi. Timanttinen kansainvälinen taso saadaan myös naisten moukarinheittoon, sillä Turku on osa lajin korkeinta kilpailukategoriaa.

Miesten keihäänheittoon ovat osallistumisensa jo varmistaneet Saksan Thomas Röhler ja Johannes Vetter. Röhler voitti olympiakultaa 2016 ja EM-kultaa 2018 ja Vetter MM-kultaa 2017. Kotimaisesta kärjestä Turussa heittää ainakin Antti Ruuskanen.

Sujuvaa suomea puhuva Daniel Ståhl tunnetaan kotimaisissa kisakatsomoissa muun muassa siitä, että hän kiroilee epäonnistuneiden suoritusten jälkeen selvällä suomella. Kaksissa edellisissä arvokisoissa on sikäli riittänyt sadateltavaa, että mies hävisi MM- ja EM-kullan Liettuan Andrius Gudziusille yhteensä 25 sentin marginaalilla ottaessaan kummassakin kilpailussa hopeaa.

Kaksimetrisen, 145-kiloisen heittäjän suoritustasoa ja -varmuutta kuvaa, että hän on kaudesta 2016 saakka ollut maailmantilaston ykkönen ja kymmenen parhaan heiton keskiarvo on huima 68,90.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?