ES: Alisa Vainion mykoplasma uusiutui – valmentaja penäsi SUL:n valmennusjohtajalta MM-valintaa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

ES: Alisa Vainion mykoplasma uusiutui – valmentaja penäsi SUL:n valmennusjohtajalta MM-valintaa

Kestävyysjuoksija Alisa Vainio sairastui alkuvuodesta jälleen mykoplasmaan, kertoo Etelä-Saimaa.

Alisa Vainio vauhdissa Suomi–Ruotsi-maaottelun 5000 metrillä viime elokuussa.­

30.3.2019 18:48

Sairastumien sattui harmilliseen aikaan: joulukuussa erinomaisesti sujuneen Espanjan harjoitusleirin jälkeen.

Alisa Vainio kertoi Etelä-Saimaalle olleensa todella kovassa kunnossa vielä vuoden alussa. Sitten askel alkoi painaa ja palautuminen hidastua.

– Testeissä selvisi, että mykoplasma on taas uusiutunut. Söin kuukauden antibioottikuurin, jolla se meni onneksi kokonaan ohi, Vainio sanoi Etelä-Saimaalle.

Mykoplasman vuoksi Vainio, 21, joutui rukkaamaan kisakauden suunnitelmiaan. Hän ei kilpaile alkukaudesta niin paljon kuin alun perin suunnitteli. Kauden arvokisoihin, alle 23-vuotiaiden MM-kisoihin heinäkuussa ja aikuisten MM-kisoihin syyskuussa, sairastumisen ei pitäisi vaikuttaa.

Vainio on alittanut Dohan MM-kisojen tulosrajan maratonilla. Maanantaina Urheiluliitto nimesi ensimmäiset urheilijavalintansa MM-kisoihin, mutta Vainion nimeä ei löytynyt listalta.

Vainion valmentaja Jarmo Viskari kertoi soittaneensa SUL:n valmennusjohtajalle Kari Niemi-Nikkolalle penätäkseen perusteita ratkaisulle.

– Keskustelumme oli aika pitkäkin. En oikein saanut sen kummempaa vastausta. Sanottiin vain, että 1. heinäkuuta tullaan valitsemaan ja että valinnalle ei ole mitään estettä, Viskari sanoi Etelä-Saimaalle.

Juttua muutettu klo 19.05. Korjattu Jarmo Viskarin nimi oikeaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?