Aku Partanen käveli Tokion olympialaisiin oikeuttavaa vauhtia

Julkaistu:

Kilpakävely
Kinnunen jäi niukasti olympiarajasta, Ojala ja Kuikka keskeyttivät Slovakiassa.
Kilpakävelijä Aku Partanen on saavuttanut Tokion olympialaisten tulosrajan Slovakian Dudincessa. Partanen käveli tänään 50 kilometrillä toiseksi ajalla 3.46.54, kertoo Urheiluliitto nettisivuillaan.

– Isossa kuvassa tärkeää oli olympiarajan rikkominen. Positiivista oli myös, että juomat imeytyivät hyvin, eikä tullut mitään romahdusta. Perussuoritus, Partanen kommentoi nettisivuilla.

Tokion olympialaisten 50 kilometrin tulosraja on 3.50.00. Tokion kisojen jälkeen 50 kilometriä poistuu arvokisaohjelmasta.

Jarkko Kinnunen oli kiinni olympialaisten tulosrajavauhdissa vielä viisi kilometriä ennen maalia, mutta hänen vauhtinsa putosi loppumatkalla. Kinnunen oli Slovakiassa kuudes ajalla 3.51.16.

– Ei ollut paljosta kiinni, Kinnunen harmitteli.

Aleksi Ojala keskeytti kilpailun vatsakramppien takia 35 kilometrin jälkeen. Dudincessa voittoon käveli Norjan Håvard Haukenes ajalla 3.42.50.

Naisten 50 kilometrillä Tiia Kuikka keskeytti 41 kilometrin kohdalla. Hän teki valmentaja Jani Lehtisen kanssa päätöksen keskeytyksestä, koska Dohan syksyisten MM-kisojen tulosraja 4.30.00 ei olisi alittunut.

Naisille Doha on 50 kilometrin kävelyn viimeinen arvokisaetappi, sillä 2020 Tokiossa matka ei kuulu naisten olympiaohjelmaan.

Kuikan seuraava mahdollisuus MM-rajaan on toukokuussa Euroopan cupissa Liettuassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt