Vain 0,02 sekuntia mitalista! Reetta Hurske pika-aitojen EM-finaalin neljäs

Julkaistu:

Yleisurheilu
Reetta Hurske oli 60 metrin aitajuoksun EM-finaalin neljäs ja Nooralotta Neziri kuudes.
Mitali jäi Reetta Hurskeelta vain kahden sadasosasekunnin päähän EM-hallikisojen naisten 60 metrin aitajuoksussa Glasgow’ssa.

Hurske oli loppukilpailun neljäs ajalla 8,02. Himmeimmän lätkän vei Valko-Venäjän Elvira Herman tasan kahdeksan sekunnin ajalla.

Loppukilpailun toinen suomalainen Nooralotta Neziri juoksi 8,09 ja oli kuudes.

Naisten loppukilpailussa eläteltiin jopa ohuita mitalisaumoja, sillä Hurske ja Neziri jakoivat Euroopan hallitilastossa kuudennen sijan.

Edellä olevista Saksan tilastoykkönen Pamela Dutkiewicz ei ollut kuitenkaan Glasgow’ssa lainkaan mukana, ja Puolan Klaudia Siciarz ja Valko-Venäjän Alina Talai karsiutuivat loppukilpailusta.

Lisäksi välierien nopein, Unkarin Luca Kozak joutui jäämään pois loppukilpailusta loukkaantumisen takia. Kozakin nilkka vääntyi välieräjuoksun jälkeen, kun hän oli törmännyt päin maalin jälkeistä ”hiljennyspatjaa”.

EM-kultaa juoksi Hollannin Nadine Visser, joka juoksi Euroopan tämän kauden kärkiajan 7,87. Visser oli ylivoimainen, sillä hopealle juossut Saksan Cindy Roleder hävisi tasan kymmenyksen ajallaan 7,97.

Hurske on tällä kaudella parantanut ennätystään lukemiin 7,97. Nezirillä oli tilastoissa sama aika, jonka hän oli juossut myös kolme vuotta sitten.