Suomeen ensimmäinen mitali 19 vuoteen EM-hallikisoista? ”Lipsasella on täydet mahdollisuudet” – katso ISTV:n studio

rac

Julkaistu:

Yleisurheilu
Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen lähtee tilastoykkösenä perjantaina alkaviin yleisurheilun EM-hallikisoihin.
Suomi ei ole saanut Euroopan hallimestaruuskilpailuista mitalin mitalia vuoden 2000 jälkeen. Tällä kertaa näkymät ovat kirkkaammat, sillä kolmiloikkaaja Simo Lipsanen matkaa Skotlantiin parhaalla tilastotuloksella. Lappeenrantalainen loikki 10. helmikuuta Ranskan Lievinissä SE-lukemat 16,98.

– Lipsasella on täydet mahdollisuudet mitaliin, koska valmistautuminen kisoihin on mennyt suunnitelmien mukaan, arvioi Ilta-Sanomien yleisurheiluasiantuntija Lauri Hollo.

Hänen mukaansa myös Kristiina Mäkelällä on realistiset näkymät palkintopallille naisten vastaavassa lajissa.

– Jos kaikki menee kohdalleen, hänellä on saumat 14,50:n tulokseen, mikä riittäisi todennäköisesti mitaliin.

Katsaus viestikisoihin

Aavistuslähtö-studiossa Hollo ja toimittaja Juha Kanerva käyvät läpi myös muiden suomalaisurheilijoiden näkymiä ja esittelevät kisojen suurimmat tähdet.

Lähetyksen lopussa tehdään katsaus toukokuun alussa Japanin Yokohamassa järjestettäviin viestinjuoksun MM-kilpailuihin (World relays). Suomen miesten 4x100 metrin joukkue on kelpuutettu mukaan, ja Hollon arvioi sinivalkoisen joukkueen olevan lähellä kymmenen parhaan joukkoon sijoittumista. Se tarkoittaisi paikan lunastamista syksyllä Dohassa järjestettäviin yleisurheilun MM-kisoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt