Italian juoksijahuippu lähti viemään roskia – sen jälkeiset surulliset tapahtumat hiljensivät saapasmaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Italian juoksijahuippu lähti viemään roskia – sen jälkeiset surulliset tapahtumat hiljensivät saapasmaan

Maura Viceconten, 51, kuolema järkyttää italialaisia.

Maura Viceconte voitti Prahan maratonin vuonna 2001.­

12.2.2019 9:27 | Päivitetty 12.2.2019 10:16

Maratonin moninkertainen Italian mestari Maura Viceconte löydettiin menehtyneenä sunnuntaina kotikylästään Chiusa di San Michelestä Torinon seudulla.

La Gazzetta dello Sportin tietojen mukaan 51-vuotias Viceconte oli lähtenyt viemään roskia. Kun häntä ei kuulunut sen jälkeen ihmisten ilmoille, lähiomaiset hälyttivät poliisin.

Viceconte löydettiin kuolleena lähiympäristöstä samana iltapäivänä. Viranomaisten mukaan kuolinsyyksi epäillään itsemurhaa.

Uutinen yllätti paikalliset urheilupiirit, sillä Viceconten elämää ja uraa esitellyt dokumentti valmistui pitkällisen työn jälkeen marraskuussa. Hän osallistui projektiin aktiivisesti.

Viceconte voitti maratonin EM-pronssia Budapestissä 1998 ja pitää nimissään myös Italian 10 000 metrin naisten ennätysaikaa 31.05,57. La Stampan mukaan hän sairastui kymmenen vuotta sitten rintasyöpään, josta kuitenkin toipui.

Viceconten menehtyminen on huomioitu isosti Italian tiedotusvälineissä. Esimerkiksi Gazzetta dello Sport otsikoi juttunsa näin: ”Itsemurha, joka jätti paljon kysymyksiä ilmaan”.

Maratonin olympiavoittaja Stefano Baldini puolestaan twiittasi Viceconten kuolemasta näillä sanoilla:

– En voi uskoa tätä todeksi. Hän oli niin hyvässä kunnossa. Hyvästit Maura.

Korjattu kuvatekstin vuosiluku kello 10.16.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?