Yleisurheilu

Lempinimellä ”Valkoinen salama” tunnettu yleisurheilun legenda on kuollut

Julkaistu:

Yleisurheilu
1950-luvulla menestystä niittänyt sprintteri Heinz Fütterer on kuollut.
Saksalainen Heinz Fütterer kuoli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kertoo Bild-lehti verkkosivuillaan. Hän oli kuollessaan 87-vuotias. Pikajuoksija Fütterer voitti urallaan kolme EM-kultaa ja olympiapronssin.

Baden-Württembergin osavaltiosta kotoisin olleen Füttererin uran paras vuosi oli 1954, jolloin hän voitti sekä 100 että 200 metrin EM-kultaa Sveitsin Bernissä käydyissä kisoissa. Lokakuussa 1954 Fütterer sivusi silloista satasen maailmanennätystä 10,2 Japanissa.

Vuonna 1954 Fütterer valittiin Länsi-Saksan vuoden urheilijaksi, vaikka maan jalkapallomaajoukkue oli kapteeninsa Fritz Walterin johdolla voittanut maailmanmestaruuden samana vuonna. Länsi-Saksan historiallinen MM-kulta tuli samassa kaupungissa kuin Fütterin EM-menestykset – Bernissä.

Ainoan olympiamitalinsa Fütterer voitti Melbournessa 1956, jolloin hän oli osa Länsi-Saksan pronssia napannutta pikaviestijoukkuetta. Hänet oli valittu jo Helsingin kisoihin 1952, mutta hän ei pystynyt kilpailemaan Suomessa loukkaantumisen vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuoden 1958 EM-kisoissa Fütterer voitti kultaa osana Länsi-Saksan pikaviestijoukkuetta.


Kalastajana nuoruudessaan työskennellyt Fütterer tunnettiin lempinimellä Weisser Blitz (Valkoinen salama), sillä hän oli ainoa valkoihoinen sprintteri, joka pysyi aikansa mustien supertähtien vauhdissa.

Fütterer aloitti urheilu-uransa jälkeen menestyksekkään liikemiesuran ja pelasi golfia vielä vanhoilla päivillään. 85-vuotishaastattelussaan Fütterer kertoi uutistoimisto DPA:lle kuntonsa salaisuuden: hän treenasi joka päivä kotinsa kuntosalilla ja joi runsaasti maitoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt