Annimari Korte pelästyi ikäviä uutisia: ”Itkin monta tuntia” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte pelästyi ikäviä uutisia: ”Itkin monta tuntia”

Pika-aituri Annimari Kortteen takareisivamma ei ole niin paha kuin aluksi pelättiin, mutta hän ei silti kilpaile ennen toukokuuta.

Suomen Urheiluliiton uusi valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola keskusteli Annimari Kortteen kanssa Helsingissä perjantaina.­

8.2.2019 17:24

Annimari Korte loukkaantui maajoukkueleirillä Teneriffalla tammikuussa. Hänen takareitensä kramppasi ja reiteen tuli pieni repeämä.

Hetken Korte, 30, ehti kuitenkin pelätä, että vamma pilaisi hänen koko kautensa. Pari viikkoa leirin jälkeen hänen reitensä alkoi turvota harjoituksissa ja hän meni magneettikuviin Espanjassa, jossa hän asuu ja harjoittelee. Radiologin raportti oli tyrmäävä.

– Siinä luki, että kymmenen senttiä pitkä ja kaksi senttiä leveä repeämä. Pelästyin sitä niin, että itkin monta tuntia kaikille valmentajilleni ja treenikavereilleni, Korte kertoi.

Suomen Urheiluliitto hoiti Kortteelle pikavauhtia lääkäriajan kotimaahan. Hän palasi Suomeen ja sai uusissa tutkimuksissa huojentavan tiedon: Espanjassa repeämäksi luultu kohta olikin vain väärään paikkaan pakkautunutta verta.

Korte oli saanut reiteensä Teneriffalla pienen repeämän, joka oli jo umpeutunut. Hän pystyy jo harjoittelemaan normaalisti, mutta vamma saattaa kilpaillessa pahentua.

Siksi Korte päätti jättää hallikauden kokonaan väliin ja kilpailee ensi kerran tällä kaudella vasta toukokuun puolivälissä.

– Kun mietin urheilullisia unelmiani, EM-hallit ei ole ikinä tullut mieleenikään. Haluan panostaa kaiken MM-kisoihin ja lähteä sinne ilman mitään riskejä, Korte sanoi.

Annimari Korte loukkaantui Teneriffalla, mutta juoksi siellä myös kovaa. Hän julkaisi leiriltään videon Instagramissa, jonka näet alla.

Korte kertoi juosseensa Teneriffalla samaa vauhtia Reetta Hurskeen ja Nooralotta Nezirin kanssa. Sekä Hurske että Neziri ovat olleet iskussa hallikaudella.

Hiljattain Puolassa Hurske teki ennätyksensä 60 metrin aidoissa ja juoksi 7,98. Samassa kisassa Neziri pinkoi 8,03. Nezirin nimissä oleva SE on 7,97.

– Olemme kaikki kolme alle kahdeksan sekunnin kunnossa, Korte sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?