Annimari Korte kertoi somesta Suomen yleisurheilulupauksille: ”Bikinikuvissa ei ole mitään väärää” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte kertoi somesta Suomen yleisurheilulupauksille: ”Bikinikuvissa ei ole mitään väärää”

Pika-aituri Annimari Korte on taitava sosiaalisen median käyttäjä, jolla on Instagramissa yli 20 000 seuraajaa.

Annimari Korte kertoi someasioista Peugeot-tiimiin kuuluville suomalaislupauksille.­

8.2.2019 16:47

Perjantaina Annimari Korte, 30, jakoi Helsingissä osaamistaan nuorille suomalaisille yleisurheilulupauksille, jotka kuuluvat Peugeot-tiimiin.

Kortteella oli selvä näkemys siitä, millaiset somekuvat ovat hyviä: sellaiset, joista urheilija itse pitää ja haluaa jakaa.

Hän kertoi itse julkaisemiensa bikinikuvien kertovan siitä valtavasta urakasta, jonka hän on tehnyt päästäkseen huippuiskuun.

– Kun olin sairas, painoin 15 kiloa enemmän. Olen tehnyt hirveän työn, että olen nyt tässä kunnossa. Olen huippu-urheilija ja näytän siltä. Kuvat ovat osoitus siitä ja ne ovat siksi minulle tärkeitä, Korte sanoi luennossaan.

Yhdysvalloissa opiskellut Korte kertoi, että amerikkalaisilla urheilijoilla riittää itseluottamusta somessa ja sama näkyy kisoissa.

– Bikinikuvissa ei ole mitään väärää. Kaikki ovat tehneet työn sen eteen ja sen voi näyttää. Omista onnistumisista voi olla ylpeä, vaikka suomalaisille se on ollut todella vaikeaa. Ihmiset haluavat iloita kanssasi.

Korte kertoi tienaavansa sosiaalisen median avulla nykyisin niin hyvin, että hän pystyy rahoittamaan tuloilla suurimman osan urheilu-urastaan.

Some auttaa urheilijaa herättämään yleisön mielenkiinnon ja tuo hänet lähemmäs faneja, jotka pääsevät jakamaan tämän onnistumiset ja pettymykset sekä mahdollisesti saamaan inspiraatiota urheilijan kokemuksista.

Sairauksistaan sosiaalisessa mediassa avoimesti kertonut Korte sai paljon kiittävää palautetta kohtalotovereiltaan.

Kortteen mukaan urheilijoiden pitää kuitenkin osata vetää tiukat rajat sosiaalisen median käytölleen. Esimerkiksi Korte ei ota somekuvia ennen harjoituksia tai niiden aikana, koska poseeraaminen väsyttää kroppaa ja häiritsee keskittymistä treeneihin.

Hän myös pitää parisuhdeasiansa tiukasti pois somesta ja julkisuudesta.

Kilpailuissa Korte pitää kisoissa puhelimensa lentokonetilassa ennen omaa suoritustaan, jotta ikävät kommentit eivät vie hänen kisafiilistään.

Treenivideot tuovat Annimari Kortteelle lisää Instagram-seuraajia. Alla tuore esimerkki:

Ikävät kommentit ovat somen varjopuoli, josta Korte on saanut ison osansa.

IS:n haastattelussa luentonsa tauolla Korte kertoo, miten hän on oppinut olemaan välittämättä niistä.

– Siihen vaan turtuu. Aluksi niitä lukee ja välittää niistä. Jossain vaiheessa ei vain jaksa enää, Korte sanoi.

Korte on keskustellut sosiaalisen median käytöstä myös monien kansainvälisten urheilukollegoidensa kanssa. Naisurheilijat saavat enemmän negatiivisia kommentteja kuin miehet.

– Naisurheilijoiden kohdalla keskitytään hirveästi ulkonäköön ja muutenkin naisia haukutaan enemmän kuin miehiä. Sanotaan, että on liian esillä tai vastaavaa, Korte sanoi ja arvioi syyksi kateuden.

Eniten Instagram-seuraajia Korte kertoo saaneensa treenivideoiden ja lehtijuttujen kautta. Hän ei kuitenkaan ajattele somejulkaisuja tehdessään vain sponsoreitaan tai seuraajamääränsä kasvattamista.

– Jotkut kuvat ovat sellaisia, että tiedän menettäväni niistä seuraajia, mutta koska pidän itse kuvasta, julkaisen sen silti.

Millaisia sellaiset kuvat ovat?

– Suurin on itse asiassa urheilukuvia. Kisakuvista vain lähtee jostain syystä seuraajia, Korte sanoi.

Korte käyttää somea myös oikaistaakseen kokemiaan vääryyksiä. Se tehoaa.

– Yleensä valitan julkisesti Twitterissä asioista, jotka ovat mielestäni väärin ja aina lopputulos lopulta korjataan. Tämä pätee esimerkiksi lehtijuttuihin ja lentoyhtiöihin. Kun en ole saanut minulle kuulunutta istumapaikkaa ja kirjoitan siitä Twitteriin, sieltä tulee heti vastaus ja asia korjataan heti, Korte sanoi.

”Järkevää ja tärkeää asiaa nuorelle urheilijalle”

Kiekonheiton nuorten MM-hopeamitalisti Helena Leveelahti, 19, on yksi Peugeot-tiimiin kuuluvista yleisurheilulahjakkuuksista. Hän kuunteli Annimari Kortteen esitystä suurella mielenkiinnolla.

– Se oli järkevää ja tärkeää asiaa nuorelle urheilijalle. Minulla ei ole suurta hajua, miten saadaan sponsoreita ja muuta, Leveelahti sanoi.

Leveelahti on kohtuullisen aktiivinen Instagramin käyttäjä, jolla on reilut 750 seuraajaa. Hän toivoisi lisää.

– Olen koettanut parantaa somenkäyttöäni, mutta se ei ole ykkösasiani. Laitan sinne onnistumisiani ja kuulumisiani, mutta se ei ole vielä kovin aktiivista. Pikku hiljaa olen lähtenyt parantelemaan sitä.

Peugeot-tiimiin kuuluvat yleisurheilijat Urho Kujanpää, Topias Laine, Eemil Helander, Jessica Kähärä, Helena Leveelahti ja Arttu Korkeasalo olivat kuuntelemassa Annimari Kortteen esitystä somesta.­

Tänä viikonloppuna Leveelahti kilpailee Oslossa järjestettävässä hallimaaottelussa kakkoslajissaan kuulantyönnössä.

Viime viikonloppuna Porissa Leveelahti heitti kiekossa uuden halliennätyksensä 51,67. Samalla rikkoutui alle 23-vuotiaiden EM-raja.

– Kauden pääkisani on EM-kisa Gävlessä. Sinne tähtään kaikki paukut. Sitten on Kalevan kisat, Ruotsiottelu ja jos hyvin käy, MM-kisat Dohassa. Se on aika mahdollinen. Tulosrajaa en saa, mutta rankingin kautta jos pääsee, se olisi hyvä.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?