Juoksu-uransa jo lopettanut Usain Bolt, 32, hämmästytti USA:ssa – pinkoi NFL:n ennätysajan verkkareissa ja lenkkareissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Juoksu-uransa jo lopettanut Usain Bolt, 32, hämmästytti USA:ssa – pinkoi NFL:n ennätysajan verkkareissa ja lenkkareissa

Sadan metrin ME-mies Usain Bolt ei enää kilpaile pikajuoksussa, mutta hän on yhä salamannopea.

Usain Bolt on nopea eläkeläinen.

3.2.2019 11:04

Kahdeksankertainen pikajuoksun olympiavoittaja Usain Bolt oli tähtivieraana Super Bowl -viikonlopun yhteydessä Atlantassa järjestettävässä NFL Experience -tapahtumassa, jossa fanit pääsevät kokeilemaan jenkkifutistaitojaan.

32-vuotias Bolt osallistui näytösmielessä 40 jaardin (36,58 metrin) juoksuun. Matkaa juostaan NFL:n testeissä joka vuosi ja sitä pidetään lajin tärkeimpänä nopeustestinä.

Bolt täräytti ajan 4,22, joka sivuaa NFL:n testien kaikkien aikojen ennätystä. Cincinnati Bengalsin laitahyökkääjä John Ross juoksi 4,22 vuonna 2017.

Jamaikalaisen Boltin aika oli hämmästyttävä, sillä hän juoksi sen verryttelyhousuissa ja lenkkitossut jalassaan. NFL:n testeissä pelaajat juoksevat piikkareissa.

  • Alla Boltin Instagramiin lataama video juoksustaan.

Bolt lopetti yleisurheilu-uransa vuoden 2017 MM-kisojen jälkeen. Hän voitti urallaan yhteensä 19 olympia- ja MM-kultaa. Boltin nimissä ovat yhä 100 metrin (9,58) ja 200 metrin (19,19) maailmanennätysajat.

Viime syksynä Bolt yritti ryhtyä ammattilaisjalkapalloilijaksi. Hän vietti kuukausia Australian pääsarjajoukkue Central Coast Marinersin testissä, mutta ei lopulta saanut sopimusta seuraan. Testijakson päätteeksi Bolt ilmoitti, että hänen urheilu-uransa on ohi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?