Yleisurheilu

SUL:n huipulta jyrkkää arvostelua uutta puheenjohtajaa kohtaan SK:ssa – ”Se oli Samilta harkitsematon lausunto”

Julkaistu:

Urheilujärjestöt
SUL:n liittovaltuuston puheenjohtaja Jarmo Hakanen arvostelee Suomen Kuvalehdessä uuden puheenjohtajan Sami Itanin intoa muuttaa SUL huippu-urheiluliitoksi.
Suomen urheiluliiton liittovaltuuston puheenjohtaja Jarmo Hakanen arvostelee uuden puheenjohtajan Sami Itanin intoa muuttaa SUL huippu-urheiluliitoksi.

Hakanen esitti näkemyksensä tänään perjantaina ilmestyneessä Suomen Kuvalehdessä.

– Kentältä on tullut viestiä, että se oli Samilta harkitsematon lausunto, Hakanen sanoo lehdelle viitaten Itanin taannoiseen puheeseen valintakokouksessa.

65-vuotias Hakanen pitää 31-vuotiasta Itania myös kokemattomana. Hakasen mielestä ”menestys ei ole liiton itsetarkoitus”. Jutussa muistutetaan, että vanhemmat ja yritykset tukevat mieluummin lasten ja nuorten urheilua kuin huippu-urheilua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Itani puolestaan ei SK:n mukaan aio tinkiä näkemyksestään nostaa huippu-urheilu SUL:n keskiöön.

Kauppatieteiden tohtori Itani valittiin marraskuussa yllättäen puheenjohtajaksi kärkiehdokas Olli Lehtilän vetäydyttyä.

Ilta-Sanomien tuolloin kokoussalista saaman tiedon mukaan ennakkosuosikki, OP-ryhmän johtoportaaseen kuuluva Olli Lehtilä vetäytyi puheenjohtajakilvasta viime hetkillä.
Itania pidetään nimenomaan urheilijoiden ja valmentajien suosikkina tehtävään. Aktiiviurheilija, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on kuulunut Itanin näkyviin tukijoihin.

– Oli se melkoinen riemun hetki, kun Tuomas (Sallinen, valmentaja) kertoi, että Sami on tullut valituksi, Mäkelä kertoi Ilta-Sanomissa joulukuussa.

Mäkelä arvosteli viime kaudella Urheiluliiton toimintaa pitkin kautta erittäin kovasanaisesti, eikä yksin. Kuoroon yhtyi julkisuudessa jopa itse Tero Pitkämäki. Lopulta myös puheenjohtajasta äänestäneet liittovaltuutetut ilmeisimmin olivat rekisteröineet kritiikin.

Arvosteltu valmennusjohtaja Jorma Kemppainen siirtyi syksyllä ”omasta aloitteestaan” sivuun, mutta jatkaa liiton palveluksessa

– Ei ole mikään salaisuus, että liitossa on ollut urheilullisia, taloudellisia ja henkilökemiallisia ongelmia, Itani totesi tuolloin.

Itanin pesti liiton puheenjohtajana alkoi vuoden alussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt