Yleisurheilu

Tero Pitkämäen, 35, jatkoaikeista tuli taas uusi vihje – ”Nimi on mukana”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Pitkämäki on listalla, jonka urheilijoille myönnetty rahaa valmentautumisen tehostamiseen. Manageri kiistää, että jatkopäätös olisi syntynyt.
Seitsemän arvokisamitalin keihäslegenda Tero Pitkämäki ei ole vielä kertonut, aikooko jatkaa urheilu-uraansa. Pitkämäki on viime kuukaudet keskittynyt kuntouttamaan vasenta polveaan, joka operoitiin loppukesästä.

Hänen kilpailukautensa päättyi polvivammaan Turun Paavo Nurmi Gamesissä jo 5. kesäkuuta. Vasemman polven eturistiside rakennettiin uudestaan elokuussa.

Joulukuussa 36 vuotta täyttävä Pitkämäki ja hänen managerinsa Tero Heiska ovat luvanneet julkistaa tiedon heittäjän ura-aikeista ennen vuodenvaihdetta, mutta ainakin kaksi asiaa vihjaa vahvasti sen puolesta, että arvokisatasolla jo 2004 debytoineen urheilijan ura jatkuisi.


Marraskuun taitteessa Pitkämäki postitti opetus- ja kulttuuriministeriöön hakemuksen, jossa anoo vuodeksi 2019 veikkausvoittovaroista maksettavaa 20 000 euron suurta urheilija-apurahaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ja kun Olympiakomitea todennäköisesti perjantaina julkistaa omat eri kesälajeja tukevat tehostusrahapakettinsa, Pitkämäen nimi esiintyy jälleen mukana. Hän kuuluu urheilijoihin, joiden Tokion olympiakisoihin tähtäävää valmentautumisprosessia tuetaan myös Olympiakomitean varoista. Yleisurheilun Olympiakomiteasta saavasta tehostusrahasta merkittävä osa menee keihäänheittäjien tarpeisiin.

– Kyllä Teron nimi niissä päätöksissä esiintyy. Ilman muuta Olympiakomitea tarvittaessa tukee seitsemän arvokisamitalin kaverin prosessia, vahvistaa huippu-urheilujohtaja Mika Lehtimäki.

– Teron kaltaisen kokeneen, nykyään pitkälti kotimaassa kauteen valmistautuvan urheilijan osalta tällainen tukiraha on karkeasti luokassa 10 000–15 000 euroa. Harkinta on aina yksilöllistä.

Hän kertoo, että tukipäätös on ehdollinen ja tulee voimaan vain, jos Pitkämäki jatkaa heittämistä.

Lehtimäki vakuuttaa, ettei 100-prosenttisen varmasti tiedä, mitä Pitkämäki aikoo tehdä.


Manageri Heiska sanoo kaksikon suuresti arvostavan Olympiakomitean elettä:

– Arvostettavaa, että komitea näin varautuu uran jatkumiseen.

Pitkämäki pystyi marraskuussa lähettämään apuraha-anomuksen sen takia, että hänen verotettavat ansionsa vuodelta 2017 alittivat 80 000 euron rajan ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa.

Edellisissä arvokisoissaan, MM-Lontoossa 2017, Pitkämäki sijoittui viidenneksi ja oli joukkueen selvästi paras urheilija. Dohan MM-kisat ensi syksynä olisivat hänelle jo uran kahdeksannet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt