Seksuaalirikolliseksi paljastunut poikaystävä murhasi 21-vuotiaan urheilijan – äiti kuuli tyttärensä viimeiset sanat - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Seksuaalirikolliseksi paljastunut poikaystävä murhasi 21-vuotiaan urheilijan – äiti kuuli tyttärensä viimeiset sanat

Lauren McCluskeyn elämä päättyi traagisesti Utahin yliopiston kampuksella.

21-vuotias yleisurheilija Lauren McCluskey murhattiin Salt Lake Cityssä.

24.10.2018 10:47

Lahjakkaan yleisurheilijan Lauren McCluskeyn elämänlanka katkesi maanantain ja tiistain välisenä yönä traagisesti.

21-vuotiaan entinen poikaystävä murhasi McCluskeyn ampumalla hänet, useat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet ovat kertoneet.

McCluskeyta alettiin etsiä maanantai-iltana sen jälkeen, kun hänen äitinsä oli ottanut hädissään yhteyttä poliisiin.

Uhrin äiti Jill McCluskey ilmoitti perheen tiedotteessa olleensa puhelinyhteydessä lapseensa murhenäytelmän aikana. Hän kertoi tyttärensä huutaneen kesken kaiken kauhuissaan:

– Ei, ei, ei!

Sen jälkeen Jill McCluskey ei kuullut tyttärensä ääntä enää koskaan.

Lauren McCluskey oli lahjakas yleisurheilija, joka kuului Utahin yliopiston ennätyksen vuonna 2017 tehneeseen joukkueeseen. Hän kilpaili ensimmäiseen ratamatkoilla ja pituushyppääjänä. Korkeushypyssä hän oli osavaltion mestari sarjassaan.

Murhaaja ampui itsensä

Kun isä Matt McCluskey soitti hädissään hätänumeroon, virkavalta alkoi epäillä, että urheilija oli mahdollisesti siepattu.

Yliopiston poliisi löysi Lauren McCluskeyn ruumiin auton takapenkiltä kampuksella sijaitsevan asuinrakennuksen liepeiltä.

Brian Wahlin yliopiston poliisista on kertonut, että mies on tunnistettu 37-vuotiaaksi Melvin Rowlandiksi, kertoo CNN.

Utahin poliisi ajoi miestä takaa Salt Lake Cityn keskikaupungilla. Hän livahti takaovesta kirkkoon ja ampui siellä itsensä tiistaina aamuyön pikkutunneilla, raportoi poliisilähteisiin vedonnut FloTrack.

CNN:n mukaan Rowland oli virkavallan arkistoihin rekisteröity seksuaalirikollinen.

Perhe: mies valehteli

McCluskeyn perhe ilmoitti lausunnossaan, että heidän tyttärensä ja Rowlandin suhde päättyi 9. lokakuuta, jolloin miehen menneisyys paljastui urheilijanuorukaiselle.

Julkilausuman mukaan urheilija oli joutunut turvautumaan heti seuraavana päivänä poliisin apuun saadakseen takaisin haltuunsa Rowlandin lainaaman auton. Hän oli lisäksi ilmoittanut poliisille miehen taholta kokemastaan ahdistelusta.

Perheen mukaan he olivat tapailleet toisiaan kuukauden ajan ja Rowland oli valehdellut McCluskeylle iästään, nimestään ja rikoshistoriastaan.

Timen mukaan Rowland tuomittiin vankilaan vuonna 2003. Mies oli yrittänyt saada alaikäisen tytön pauloihinsa internetissä ja yritti käyttää häntä seksuaalisesti hyväkseen.

Hän vapautui telkien takaa vuonna 2012. Ennen sitä hän rikkoi ehdonalaismääräystään kahdesti muun muassa pitämällä hallussaan asetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?