Vakuutusmies nousemassa Urheiluliiton puheenjohtajakisan suursuosikiksi – ”Harkitsen vakavasti” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Vakuutusmies nousemassa Urheiluliiton puheenjohtajakisan suursuosikiksi – ”Harkitsen vakavasti”

Olli Lehtilä on hyppäämässä mukaan Suomen urheiluliiton puheenjohtajakisaan.

Julkaistu: 10.10.2018 16:50

Olli Lehtilällä on vankka tuki valitsijoiden joukossa.

Yleisurheilun kattojärjestön Suomen urheiluliiton puheenjohtajakisaan on hyppäämässä mukaan henkilö, josta saman tien tulee valinnan suuri ennakkosuosikki.

Puheenjohtajakisan ehdollepanotoimikunta on tiedustellut OP Vakuutus Oy:n toimitusjohtajan, OP-ryhmän ylimpään johtoon kuuluvan Olli Lehtilän halukkuutta tehtävään.

– Asiasta on keskusteltu, ja harkitsen vakavasti, Lehtilä, 56, kommentoi Ilta-Sanomille keskiviikkona.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Lehtilä saisi erittäin todennäköisesti hallituksen ja puheenjohtajan valitsevan Urheiluliiton liittovaltuuston luottamuksen. Uusi puheenjohtaja vetäytyvän Vesa Harmaakorven tilalle valitaan marraskuussa. Kausi on kaksivuotinen.

OP Vakuutus tuli mukaan tiukassa taloustilanteessa olevan Urheiluliiton toimintaan elo-syyskuun taitteessa Ruotsi-maaottelun yhteydessä. Silloin kerrottiin, että OP Vakuutuksesta tulee liiton uusi merkittävä tukija. Yhtiö ottaa myös yleisurheilun ns. lisenssivakuutukset hoitoonsa ja myyntiinsä.

Lehtilä harrasti yleisurheilua 1970-luvulta 1980-luvun alkuvuosiin espoolaisen Esbo IF:n riveissä. Tilastotuloksia löytyy ainakin 10-ottelusta. Aktiiviuran jälkeenkin hän on toiminut aktiivisesti yleisurheilun parissa.

Lehtilä olisi viides SUL:n puheenjohtajapeliin ilmoittautunut.

Tähän mennessä mukaan ovat ilmoittautuneet Adeccon henkilöstöjohtaja, kauppatieteiden tohtori ja ex-kymmenottelija Sami Itani, ilmavoimien everstiluutnantti Jarkko Toivola, SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja, ex-kestävyysjuoksija Niilo Kemppe sekä kajaanilainen teologi Marko Koskelo.

Lehtilän työnantaja OP-ryhmä on jo vallannut melkoisen potin kovia luottamustehtäviä suomalaisessa huippu-urheilussa.

Konsernin ykkösmies Timo Ritakallio johtaa puhetta Olympiakomiteassa. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja on Harri Nummela, joka Lehtilän lailla kuuluu OP-ryhmän ylimpään johtoon. Lehtilän lähimpiin alaisiin kuuluva Hanna Hartikainen on Golfliiton puheenjohtaja.

Urheiluliitto elää melkoista myllerrystä, ja liitossa vaihtuu tänä syksynä paljon muutakin kuin puheenjohtaja ja hallituksen erovuoroisia jäseniä.

Toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä lähti eläkkeelle, ja Harri Aalto otti ohjat. Irtisanoutuneelle talousjohtajalle Auli Miettiselle haetaan seuraajaa, samoin kuin valmennusjohtaja Jorma Kemppaiselle, joka tosin jää liiton palvelukseen muihin tehtäviin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?