”Hupikisalla” ikävä seuraus – kuulantyöntäjä Senja Mäkitörmällä edessä puolen vuoden kuntoutus, hallikausi jää väliin

Julkaistu:

yleisurheilu
Poikki napsahtanut eturistiside pakottaa Senja Mäkitörmän puoleksi vuodeksi sivuun kuularingistä. Yliopisto-opinnot tuovat onneksi muuta ajateltavaa.
Päättynyt yleisurheilukausi oli kuulantyöntäjä Senja Mäkitörmän, 24, osalta mainio. Varpaisjärven Virettä edustava urheilija otti tuloskunnossaan ison loikan eteenpäin, kun hän paransi ennätystään edelliskaudesta yli puolellatoista metrillä. Jyväskylän Kalevan kisoissa tehty uusi ennätystulos 16,95 toi hänelle uran ensimmäisen aikuisten ulkoratojen Suomen mestaruuden ja paikan Berliinin EM-kisoihin.

Loistavan kauden jälkeen olikin onni onnettomuudessa, että takaisku sattui vasta syyskuussa. Mäkitörmä loukkasi vasemman polvensa syyskuun alussa, kun hän osallistui hupimielessä jokamiesluokan seitsenotteluun. Rennon kisailun ja yhden äkkijarrutuksen seurauksena oli katkennut eturistiside.

Polvi leikattiin viime viikolla.

– Polvesta ei ollut onneksi mitään muuta rikki. Leikkaus meni niin kuin piti ja toipuminen on lähtenyt ihan ok käyntiin, Mäkitörmä kertoo Ilta-Sanomille.

– Vammat ja niiden kuntoutus kuuluvat urheiluun. Nyt näen senkin puolen, hän lisää.

Ikävästä loukkaantumisesta huolimatta Mäkitörmä on positiivisella mielellä. Puolen vuoden kuntoutumisjakso vie kyllä hallikauden, mutta tulevaa kesää vamma ei näillä näkymin uhkaa.

– Jos johonkin ajankohtaan pitää loukkaantua, niin tämä oli paras mahdollinen. Ja kyllähän tässä pystyy esimerkiksi yläkroppaa treenaamaan, mikä on mulla ollutkin suhteessa se heikompi osa-alue.


Kuntoutumisen ohella Mäkitörmän syksyyn ja talveen kuuluu kouluhommia. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskeleva urheilija on suunnitellut urakoivansa gradunsa valmiiksi – nyt kun loukkaantuminenkin pisti urheilusuunnitelmat uusiksi.

– Kun polvi meni niin totesin, että nyt olisi hyvä aika graduhommalle. Saa jotain muutakin ajateltavaa. Sivuaine multa vielä puuttuu, joten valmistumassa en vielä ole. Helpottaisi kuitenkin paljon, jos saisi gradun alta pois, Mäkitörmä sanoo.

Tulevaan kesäkauteen sopii sitten lähteä hyvillä mielin, kun yksi iso urakka on valmiina. Mäkitörmä suhtautuu kesään luottavaisesti, vaikka loukkaantuminen toikin valmistautumiseen nyt takapakkia.

– Ei ehkä ihan viime kesän kaltaisia tulosparannuksia ole luvassa, mutta en näe syytä, miksen olisi ennätyskunnossa. En usko, että tämä (loukkaantuminen) heikentäisi ensi kesän suorituksia.

Mäkitörmän loukkaantumisesta kertoi ensimmäisenä Matti ja Liisa -lehti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt