Parjattu Jorma Kemppainen syrjään SUL:n valmennuspomon pestistä – seuraajaehdokas IS:lle: ”Luulin jo, ettei muutosta tulisi”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Jorma Kemppainen siirtyy syrjään Urheiluliiton valmennusjohtajan työstä. Vahvana seuraajaehdokkaana pidetty Jarkko Finni ei ole varma, hakeeko tehtävään.
Yleisurheiluväki sai perjantaina runsaasti ruodittavaa, kun Suomen urheiluliitto tiedotti Jorma Kemppaisen siirtyvän syrjään tehtävästään.

Vuonna 2012 valmennusjohtajaksi valittu Kemppainen on ollut kauden aikana otsikoissa häneen kohdistetun voimakkaan kritiikin vuoksi.

Päätöksen tehneen Urheiluliiton hallituksen puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi kertoi Kemppaisen siirtyvän liiton sisällä uusiin valmennuspuolen tehtäviin. Harmaakorven mukaan uusi valmennusjohtaja nimitetään syksyn aikana. Avoin haku tehtävään on käynnistynyt.

Lue lisää: Yleisurheilusta uutispommi: haukuttu valmennuspomo Jorma Kemppainen siirtyy syrjään

Kemppaisen potentiaalisina seuraajaehdokkaina on pidetty esimerkiksi Jarkko Finniä ja Petra Stenmania.

Ilta-Sanomat tavoitti perjantaina Finnin kommentoimaan tuoreita yleisurheilu-uutisia ja kysyi, olisiko tällä kiinnostusta valmennusjohtajan työhön.

– Se on kiinnostava ja tärkeä paikka, mutten ole lainkaan varma, haenko. Nykyinen työ (Jyväskylän Kenttäurheilijoiden valmennuspäällikkönä) ja Ylen kuvio ovat erittäin toimivia, Ylen yleisurheilukommentaattorina vuodesta 2017 toiminut Finni sanoi.

– Pari kaveria jo kehotti hakemaan, mutta kuulin Jorman kuviosta vasta iltapäivällä. Luulin jo, ettei muutosta tulisikaan.

Finni nosti Kemppaisen mahdollisista seuraajista puhuttaessa esiin paitsi Stenmanin myös Asko Härkösen ja Kari Niemi-Nikkolan nimet.

– En tosin tiedä heidän haluistaan hakea. Liitto on melkoisessa myllerryksessä, kun ihmisiä vaihtuu ja työtehtäviä yhdistellään.

– Luultavasti Kemppaisen seuraaja palkataan määräaikaiseen eikä vakituiseen pestiin.

Urheiluliitossa puhaltavat totisesti muutoksen tuulet, sillä toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä jäi eläkkeelle, puheenjohtaja Harmaakorpi vetäytyy marraskuussa ja nyt vaihtuu myös valmennusjohtaja.

Kemppainen sai päättyneellä kaudella runsaasti kritiikkiä muun muassa urheilijoilta. Häntä moitittiin Berliinin EM-kisojen jälkeen ”etäiseksi ja kylmäksi”. Kemppainen ei julkisuudessa puolustautunut esimerkiksi kertomalla, miten huippu-urheilun valmennusmäärärahat ovat romahtaneet hänen kaudellaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt