Yleisurheilusta uutispommi: haukuttu valmennuspomo Jorma Kemppainen siirtyy syrjään

Julkaistu:

Jorma Kemppainen siirtyy syrjään valmennusjohtajan työstä.
Suomen urheiluliitto tiedotti perjantaina, että kauden aikana runsaasti kritiikkiä saanut valmennusjohtaja Jorma Kemppainen siirtyy syrjään tehtävästään. Hänet valittiin valmennusjohtajaksi vuonna 2012, aiemmin hän työskenteli lajipäällikkönä.

Päätöksen tehneen Urheiluliiton hallituksen puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi kertoo Kemppaisen siirtyvän liiton sisällä uusiin valmennuspuolen tehtäviin ja että uusi valmennusjohtaja nimitetään syksyn aikana.

Julkisuudessa ovat olleet esillä esimerkiksi Jarkko Finnin ja Petra Stenmanin nimet. Avoin haku käynnistyy saman tien.

Kemppainen sai päättyneellä kaudella runsaasti kritiikkiä mm. urheilijoilta. Häntä moitittiin Berliinin EM-kisojen jälkeen ”etäiseksi ja kylmäksi”. Kemppainen ei julkisuudessa puolustautunut esimerkiksi kertomalla, miten huippu-urheilun valmennusmäärärahat ovat romahtaneet hänen kaudellaan.

Kemppainen tuli työhönsä heti Helsingin vuoden 2012, peräti 3,6 miljoonan euron tappion tuottaneiden EM-kisojen jälkeen. Lähtökohta oli vaikein mahdollinen.

Suomi on nyt yleisurheillut kolmet aikuisten arvokisat peräkkäin mitaleitta.

Urheiluliitto on todellisessa myllerryksessä, sillä toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä jäi eläkkeelle, puheenjohtaja Harmaakorpi vetäytyy marraskuussa ja nyt vaihtuu myös valmennusjohtaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt