Yleisurheilu

Olympialegenda Michael Johnson, 50, kertoi vakavasta sairauskohtauksesta – ”Näin voi käydä jopa maailman nopeimmalle”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Nelinkertainen pikajuoksun olympiakultamitalisti Michael Johnson kertoi Twitterissä saaneensa vakavan sairauskohtauksen viime viikolla.
50-vuotias Michael Johnson kärsi ohimenevästä aivoverenkiertohäiriöstä, joka on vakava ja välitöntä hoitoa vaativa sairauskohtaus.

– Hyvä uutinen on se, että olen päässyt jo takaisin kotiin. Sydämeni on kunnossa ja toivun kovaa vauhtia, Johnson kertoi.

Amerikkalainen Johnson voitti urallaan neljä olympiakultaa (pitkän viestin vuonna 1992 Barcelonassa, 200 ja 400 metriä Atlantassa 1996 ja 400 metriä Sydneyssä 2000). Hän piti myös pitkään hallussaan 200 ja 400 metrin maailmanennätyksiä. MM-kulta Johnson voitti peräti kahdeksan.

Johnson kertoi yllättyneensä sairauskohtauksesta, mutta hän aikoo voittaa terveysongelmansa yhtä päättäväisesti kuin aikanaan päihitti vastustajansa radalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Näyttää siltä, että näin voi käydä jopa entiselle maailman nopeimmalle miehelle! Kunnon treeni on minulle tuttua. Olen aloittanut harjoittelun päättäväisesti ja keskittyneesti – kuten minulla on tapana, Johnson kirjoitti.


Uransa jälkeen Johnson on muun muassa tehnyt mediatöitä. Hän on ollut Britannian yleisradioyhtiön BBC:n yleisurheiluasiantuntija ja kirjoittanut kolumneja brittilehtiin.

LUE LISÄÄ: Pikajuoksulegenda Michael Johnsonia harmittaa vain yksi, jälkikäteen selvinnyt dopingtapaus: ”Täysin tarpeetonta”

Michael Johnson

Syntynyt 13. syyskuuta 1967 Dallasissa

Voitti urallaan neljä olympiakultaa ja kahdeksan maailmanmestaruutta

Atlantan tuplakullan ohella juhli olympiavoittoja Barcelonassa 1992 (4x400 m viesti) ja Sydneyssä 2000 (400 m)

Henkilökohtaiset ennätykset: 10,09 (100 m), 19,32 (200 m), 43,18 (400 m)

On toiminut yleisurheiluasiantuntijana BBC:llä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt